Clicky


Norwegian Air koopt vijftig Boeing 737 MAX-vliegtuigen

Norwegian Air koopt vijftig Boeing 737 MAX-vliegtuigen
30-05-2022 11:08 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/DPA

OSLO - De Noorse luchtvaartmaatschappij Norwegian Air Shuttle heeft een order geplaatst voor vijftig vliegtuigen van het type 737 MAX bij Boeing. Ook heeft de prijsvechter een optie genomen op nog eens dertig extra toestellen van dat type.

Er werden geen financiële details gemeld. Doorgaans worden bij grote bestellingen kortingen gegeven. De vliegtuigen worden geleverd tussen 2025 en 2028. Gedurende die periode vervallen bestaande lease-overeenkomsten van Norwegian Air. De nieuwe toestellen worden eigendom van het bedrijf. Daardoor zal de maatschappij een groot deel van de vloot in bezit hebben, wat volgens Norwegian Air leidt tot lagere kosten.

Norwegian Air werd hard geraakt door de coronacrisis en kreeg steun van de Noorse overheid. De maatschappij is gestopt met vluchten op lange afstanden en richt zich nu op Europese routes.

Onlangs werd ook al bekend dat het moederconcern van British Airways een grote order heeft gedaan voor de 737 MAX. Dat toestel moest eerder wereldwijd lang aan de grond blijven na twee dodelijke crashes in korte tijd.