Clicky


KLM-partner Delta Air Lines rekent op vollere vliegtuigen

KLM-partner Delta Air Lines rekent op vollere vliegtuigen
01-06-2022 15:24 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

ATLANTA - De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines verwacht de komende periode vollere vliegtuigen. Door de grotere vraag naar tickets zullen ook de prijzen omhoog kunnen, is de gedachte. De partner van Air France-KLM en tevens een van de grotere gebruikers van Schiphol verhoogde om die reden woensdag zijn verwachtingen voor het hele jaar.

Delta deed zijn prognoses uit de doeken voorafgaand aan een luchtvaartconferentie. Tegenover de extra opbrengsten staan ook extra kosten, waarschuwde het bedrijf. Alleen al aan brandstof denkt de maatschappij bijna een kwart meer kwijt te zijn in vergelijking met 2019, het laatste jaar voordat de coronapandemie de luchtvaart en het toerisme lamlegde.

Delta is zeker niet de eerste Amerikaanse luchtvaartonderneming die de verwachtingen opschroefde. Maatschappijen als United Airlines, Southwest Airlines en JetBlue Airways gingen Delta daarin voor.

Overigens kunnen personeelstekorten de prestaties van Delta nog wel in de weg zitten. Afgelopen weekend zag de maatschappij zich genoodzaakt honderden vluchten te schrappen. Ook de komende tijd zal Delta dagelijks zo'n honderd vluchten minder uitvoeren vanwege een tekort aan personeel en andere problemen. Dit kwartaal verwacht Delta op 82 tot 83 procent van zijn capaciteit te vliegen, afgezet tegen de periode voor de coronacrisis. Daarmee is het herstel ook iets minder dan eerder voorzien.