Clicky


Politie: veel scenario's nog mogelijk rond vermissing 9-jarige Gino

Politie: veel scenario's nog mogelijk rond vermissing 9-jarige Gino
03-06-2022 09:42 | Binnenland | auteur ANP

KERKRADE - [update11:10 uur] Veel scenario’s zijn nog mogelijk in de zaak rond de vermissing van de 9-jarige Gino. De politie investeert momenteel in buurtonderzoek en het veiligstellen en uitlezen van camerabeelden, zegt een politiewoordvoerder vrijdagochtend.

Gino, die eigenlijk in Maastricht woont, verdween woensdagavond in Kerkrade, waar hij bij zijn 32-jarige zus logeerde, omdat zijn moeder ziek was. Volgens een andere zus, van 21, ging de jongen woensdagavond nog even voetballen op een speelplek in Kerkrade, vlakbij zijn logeeradres. Om 19.30 uur had hij terug moeten zijn. Maar sindsdien is hij spoorloos.

In de loop van donderdag werd een amber alert verstuurd. Volgens de politie verkeert de jongen in levensgevaar en moet er rekening worden gehouden met een misdrijf. Op de vraag of de politie rekening houdt met een scenario waarin de vader, die uit beeld zou zijn, de jongen heeft meegenomen, antwoordt de woordvoerder dat allerlei scenario’s worden bekeken. Op de inhoud van die scenario’s wil ze echter niet ingaan.

De politie meldde donderdag onder meer op zoek te zijn naar een man als getuige, die ten tijde van de verdwijning van Gino op het veldje aan het voetballen was. Op dat moment waren er ook drie kinderen aan het voetballen. Hen heeft de politie al gesproken. De politie deed donderdag een dringend beroep op deze man om zich te melden. Vrijdagochtend kon de politiewoordvoerder hier verder niets nieuws over vertellen.

Donderdagavond werd bij een zwembad in Landgraaf, dat enkele kilometers van Kerkrade ligt, een step gevonden die veel lijkt op de step die Gino bij zich gehad zou hebben. Om vast te stellen of dit de step van Gino is, vindt sporenonderzoek plaats.

Er zijn verschillende burgerinitiatieven die zoektochten naar de jongen organiseren. De politiewoordvoerder zegt dat in het kader van het sporenonderzoek nog wordt bekeken waar het handig is om te zoeken. Volgens de zegsvrouw vindt er vrijdag vooralsnog geen grootschalige zoekactie vanuit de politie plaats.