Clicky


Vijf gewonden nadat vrachtwagenchauffeur zonder te remmen op camper is ingereden

Vijf gewonden nadat vrachtwagenchauffeur zonder te remmen op camper is ingereden [+foto's]
03-06-2022 10:20 | Ongevallen | auteur Redactie | Esther van der Wal

DELMENHORST - Donderdagmiddag rond 17:20 uur is een vrachtwagenchauffeur uit Wit-Rusland bijna zonder te remmen ingereden op een file op de Duitse A1. De file was ontstaan na een eerder ongeval.

In de richting van Hamburg reed de man met volle vaart achterop een camper. De camper werd van de rechterrijstrook naar de middelste rijstrook van de driebaans snelweg geduwd. De oplegger raakte vervolgens een auto die langzaam voor de camper reed. 

De cabine van de vrachtwagen raakte zwaar beschadigd door de aanrijding. De stalen palten op de laadvloer drongen door de zijwand van de oplegger en duwden zich een weg tussen de cabine en het chassis. Hierdoor kantelde de cabine iets naar voren.

De vrachtwagen chauffeur raakte zwaargewond bij het ongeval. Het echtpaar in de camper liep lichte verwondingen op. Een hond kon ongedeerd uit de camper gehaald worden. De twee inzittenden in de auto liepen eveneens beiden lichte verwondingen op.

Alle betrokkenen bij het ongeval zijn met een ambulance naar nabijgelegen ziekenhuizen gebracht. In totaal zijn vier ambulances ingezet naar de plaats van het ongeval.

Voor de complexe bergings- en reinigingswerkzaamheden, waarvoor ook een bergingskraan werd ingezet, moest de Hamburgse rijbaan vanaf knooppunt Cloppenburg worden afgesloten. 

De afsluiting duurde tot middernacht.