Clicky


Vluchten geschrapt op Eindhoven Airport na mogelijke wapenvondst

Vluchten geschrapt op Eindhoven Airport na mogelijke wapenvondst
09-06-2022 14:40 | Incidenten | auteur ANP

EINDHOVEN - [update 17:22 uur] Op Eindhoven Airport zijn donderdag vluchten geannuleerd nadat de terminal van het vliegveld afgesloten werd vanwege een mogelijke vuurwapenvondst. In de handbagage van een passagier werd een voorwerp gevonden "dat op een vuurwapen leek", zei de marechaussee. Zeker acht vertrekkende vluchten zijn tot dusver geschrapt.

De luchthaven vraagt passagiers van wie de vlucht is geannuleerd naar huis te gaan om daar online om te boeken. Het zou niet mogelijk zijn dat op het vliegveld te doen. Op beelden is te zien dat het erg druk is op Eindhoven Airport en er ook buiten veel passagiers staan te wachten.

Reizigers mogen sinds ongeveer 13.15 uur de terminal niet meer in. De veiligheidscontroles zijn volgens het vliegveld rond 15.00 uur hervat, maar de terminal blijft vooralsnog dicht zodat de rijen voor de controles weggewerkt kunnen worden. Hoe lang dat nog duurt, is nog niet duidelijk.

Volgens een woordvoerder van de marechaussee was er geen sprake van een dreigende situatie en is het vrijwel zeker dat het niet om een vuurwapen ging dat werd aangetroffen. Volledig uitsluitsel kon de zegsman daar nog niet over geven, omdat het onderzoek nog niet is afgerond.

De marechaussee wordt standaard ingeschakeld bij een melding van een mogelijk vuurwapen, stelt een woordvoerder. Het voorwerp verscheen op een scan bij de controle. Naast annuleringen hebben reizigers ook te maken met vertraagde vluchten en zijn meerdere inkomende toestellen omgeleid naar andere luchthavens.