Clicky


Vier IVECO S-WAY’s voor De Roos Internationaal Transport BV

Vier IVECO S-WAY’s voor De Roos Internationaal Transport BV
16-06-2022 10:57 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

DEVENTER - De Roos Internationaal Transport BV heeft onlangs een IVECO S-WAY 4X2 met 460 pk op LNG in gebruik genomen. Dit is de laatste aflevering uit een serie van vier S-WAY's bij De Roos Internationaal Transport. Het betreft twee IVECO S-WAY diesel trekkers en twee IVECO S-WAY's op LNG.

De Roos Internationaal Transport is een echt familiebedrijf. In 1902 begon de familie De Roos al met het transporteren van goederen. Toen was het echter nog te water. In 1936 zijn ze van het schip afgestapt, en begon de familie De Roos met het transporteren via de weg met een truck. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een groot transportbedrijf met 40 trucks en 85 opleggers. De Roos Internationaal Transport vervoert voornamelijk staal, hout en beton van en naar Duitsland. De nieuwe voertuigen worden deels ingezet als uitbreiding, en deels als vervanging van het wagenpark.

Net als de geschiedenis van het bedrijf, gaat ook de relatie tussen De Roos Internationaal Transport en IVECO ver terug. In 1952 begon de relatie met Magirus Deutz en daarna sinds 1975 met IVECO. Sindsdien is er een goede relatie tussen de twee partijen. Dit is dan ook de reden dat bijna het gehele wagenpark uit IVECO trucks bestaat. Ook de eigen service garage van De Roos Internationaal Transport is grotendeels uitgerust met IVECO-onderdelen waardoor de trucks snel weer de weg op kunnen.

De nieuwe S-WAY's zijn strak gespoten in de groene en crème kleuren van De Roos Internationaal Transport. Met de extra LED verstralers en zonneklep met extra lampjes zien de S-WAY's er erg gaaf uit. Ook zijn de chauffeurs van alle gemakken voorzien. De S-WAY's zijn uitgerust met een lederen stuurwiel, standairco en climat control, luxe luchtgeveerde chauffeursstoel, dubbel bed, Hi-Connect en koelkast met vriesvak.

Met de S-WAY's op LNG kan De Roos Internationaal Transport gebruik maken van de Maut-vrijstelling in Duitsland. De S-WAY's van De Roos Internationaal Transport zijn uitgerust met twee 200 kilo LNG-tanks waardoor de chauffeur tot wel 1.600 kilometer kan rijden zonder zich zorgen te hoeven maken over de actieradius. Daarnaast is het gebruik van een LNG-truck, duurzamer dan het gebruik van een diesel. Een LNG-truck stoot 95% minder fijnstof, 95 procent minder CO2 met bio methaan uit. Een stuk milieuvriendelijker dan een diesel truck dus.