Clicky


Verwarde man vernielt politieauto in Tilburg

Verwarde man vernielt politieauto in Tilburg [+foto]
19-06-2022 10:14 | Binnenland | auteur ANP

TILBURG - De politie in Tilburg heeft zondagochtend waarschuwingsschoten gelost nadat een man met een shovel op agenten inreed. De 40-jarige man uit het Limburgse Oostrum is aangehouden en niemand is gewond geraakt. De politieauto werd compleet vernield door de shovel, maakte de politie bekend.

Voordat de man kon worden aangehouden is er pepperspray ingezet, zijn er waarschuwingsschoten gelost en is hij getaserd. Dat gebeurde op de Broekstraat in Tilburg. Volgens de politie had de man rond 09.00 uur op een nabijgelegen parkeerplaats een autoruit vernield, terwijl er nog iemand inzat. Het slachtoffer in de auto kende de man niet. Daarna werd de politie ingeschakeld.

Ondertussen rende de dader even verderop een erf van een bedrijf op en stapte in een shovel. Hij startte het voertuig en reed ermee over het terrein. Agenten die inmiddels op de locatie waren, riepen dat hij uit moest stappen. Zij zagen dat hij een mes in zijn hand hield. De politie gebruikte pepperspray, maar die bleek onvoldoende te werken. Toen de man met de shovel inreed op de politiewagen, werden er waarschuwingsschoten gelost. Vervolgens werd de man getaserd en kon hij worden aangehouden.

Waarom de man dit allemaal deed is nog niet bekend. "De toedracht wordt onderzocht", aldus de politie.