Clicky


Verdachte martelcontainer overleden door ziekte

Verdachte martelcontainer overleden door ziekte
21-06-2022 23:14 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Robin van O., een van de verdachten in de zaak over de martelcontainers in het Brabantse Wouwse Plantage, is dinsdag overleden door ziekte. Dat bevestigt zijn advocaat na berichtgeving door Het Parool. De zaak tegen Robin van O. werd in december al uitgesteld omdat hij te ziek was om zijn rechtszaken bij te wonen.

Van O. (41 jaar) overleed aan de gevolgen van een melanoom en lag in het ziekenhuis. Door zijn overlijden wordt de strafzaak tegen hem per direct stopgezet, aldus zijn advocaat.

Van O. werd gezien als de compagnon van Piet Costa, een alias van Roger P. P. en de zijnen stonden in mei terecht in de zaak over de zogenoemde martelcontainer in een loods in Wouwse Plantage. De container zou zijn ingericht met een oude tandartsstoel waarop slachtoffers konden worden vastgebonden en waar een arsenaal aan martelvoertuigen werd gevonden. De rechter sprak bij de veroordeling van de verdachten van "een groep die op nietsontziende wijze het recht in eigen hand wilde nemen".

P. werd voor de martelcontainerzaak veroordeeld tot 33 maanden jaar cel, de maximale gevangenisstraf. Hij werd in april ook al veroordeeld tot vijftien jaar cel voor onder meer grootschalige, internationale handel in cocaïne. O. was, naast de martelcontainerzaak, ook verdachte in die zaak.