Clicky


Nieuwe locatie voor Nassau Sneltransport als laatste stap in eerdere fusie

Nieuwe locatie voor Nassau Sneltransport als laatste stap in eerdere fusie
04-07-2022 09:52 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

BREDA - Nassau Sneltransport opereert vanaf begin juli 2022 vanuit een volledig nieuw bedrijfspand in Breda. Het is voor de Bredase transportonderneming, gespecialiseerd in sneltransport, gekoeld vervoer van medicijnen (GDP, Medicool) en High Value transport (TAPA TSR 1) de laatste stap in de eerdere fusie.

"Na tweeënhalf jaar nog vanuit twee locaties te hebben gewerkt, kunnen we eindelijk vanuit één plek gaan werken", zegt Mark Giera. Samen met zijn broer Dennis Giera en Tim Suijkerbuijk is Mark directeur-eigenaar van Nassau Sneltransport.

Het volledig nieuwe hightech pand van Nassau Sneltransport is te vinden aan de Leursebaan 258 in Breda, op het voormalige fruitveilingterrein. Gunstig voor een veilige doorstroming van het verkeer is daar de spoedige komst van de turborotonde en fietstunnel bij de kruising Leursebaan - IABC. Het nieuwe bedrijfspand, ontwikkeld door WDP, beschikt over drie laaddocks voor vrachtwagens en twee laaddocks voor bestelauto’s. Op het omheinde en beveiligde terrein van 12.000 m2 is voldoende ruimte voor de 65 rijdende eenheden die Nassau Sneltransport momenteel rijk is.

Mark Giera: "Hier hebben we de ruimte. Echt iedereen heeft er zo naar uitgekeken om nu eindelijk samen vanaf één locatie te gaan werken. Er werken inmiddels tachtig mensen bij ons; 65 chauffeurs en 15 medewerkers op kantoor."

Beveiligde op- en overslag

Mark Giera laat weten dat bedrijfslocaties van deze omvang maar sporadisch beschikbaar zijn in Breda. "Daarom zijn we blij dat we de stap hebben kunnen zetten. Het hele bouw- en installatieproces is volledig volgens planning én volgens onze kwaliteitseisen verlopen. Dat is een compliment naar onze samenwerkingspartners WDP, Willy Naessens, Hoppenbrouwers Techniek en Hexta. We hebben het met deze partijen echt getroffen. Met de extra beveiligde op- en overslagmogelijkheden op deze nieuwe locatie kunnen we de volgende stap maken. En die is al in beeld, want begin 2023 zullen we gecertificeerd zijn volgens TAPA FSR-A."

Bedrijfslocatie met duurzame elementen

Voorwaarde voor het verkrijgen van een bouwvergunning was onder andere de verplichte aandacht voor duurzaamheid. Dat betekent dat de nieuwe locatie van Nassau Sneltransport geen gasaansluiting meer heeft. Er wordt gebruik gemaakt van een warmtepomp voor een aangenaam binnenklimaat. Op het dak worden zonnepanelen geplaatst voor een groot deel van de energievoorziening. De verlichting verloopt via slimme Ledverlichting.

Van oudsher verbonden met Breda

Nassau Sneltransport is ontstaan in 2019 na de fusie van Gitrans Sneltransport en Van Dijk Expresse. Twee echt Bredase bedrijven. Gitrans Sneltransport ontstond in 1999, terwijl Van Dijk Expresse al in 1984 werd opgericht. De verbondenheid met Breda komt terug in de naam Nassau. Een locatie in Breda was daarom voor de onderneming een must. Ook omdat een groot deel van de klanten uit de regio Breda komt.