Clicky


Acht mensen aangehouden voor boerenprotest bij huis minister

Acht mensen aangehouden voor boerenprotest bij huis minister
06-07-2022 11:33 | Binnenland | auteur ANP

HIERDEN - De politie heeft inmiddels acht mensen aangehouden voor het uit de hand gelopen boerenprotest bij het huis van stikstofminister Christianne van der Wal. Vorige week werden er beelden gedeeld van de ongeregeldheden. Er werden eerder al vier mensen aangehouden.

Bij het huis van Van der Wal braken boeren vorige week door de politielinie heen. De politie heeft daarop onherkenbare beelden van elf verdachten gepubliceerd. Met tien van hen heeft de politie contact gehad, waarop er acht zijn aangehouden. Het moet nog duidelijk worden wie de laatste persoon is, "als het nodig is kan het zijn dat er alsnog beelden gepubliceerd worden", aldus de politie.

De politie deelde ook beelden van de ongeregeldheden in Kootwijkerbroek en Stroe, waar vorige week de politie in het nauw werd gedreven door demonstranten. Ook werden politiebusjes belaagd en op agenten ingereden met een tractor. De twee opgepakte verdachten zijn een 33-jarige man uit Kootwijkerbroek en een 24-jarige man uit Barneveld. Beide zijn aangehouden voor een poging tot zware mishandeling, openlijke geweldpleging, vernieling en opruiing.

De politie is nog op zoek naar andere verdachten die te zien zijn op de beelden van Kootwijkerbroek en Stroe. Zij worden "opgeroepen om zich ook snel te melden, om te voorkomen dat de beelden herkenbaar getoond worden", aldus de politie.