Clicky


NS: mijd tracé Geldermalsen-Utrecht om werkzaamheden en bustekort

NS: mijd tracé Geldermalsen-Utrecht om werkzaamheden en bustekort
07-07-2022 14:02 | Algemeen | auteur ANP

UTRECHT - De NS adviseert reizigers om het traject tussen Geldermalsen en Utrecht tussen 14 juli en 5 augustus te mijden. Spoorbeheerder ProRail voert in die periode grootschalige werkzaamheden uit op het traject en busbedrijven kunnen onvoldoende bussen leveren voor alternatief vervoer door het landelijke tekort aan buschauffeurs.

De NS verwacht dat er vooral in de spits onvoldoende bussen kunnen worden ingezet. Reizigers die toch op pad gaan, krijgen van de NS het advies zoveel mogelijk buiten de spits te reizen of een omreisroute te gebruiken. "Dit reisadvies geven we tandenknarsend. We moeten eerlijk zijn naar onze reizigers. Als we iedereen gewoon naar het station laten komen, ontstaan er urenlange wachtrijen. Dat kunnen we niet maken", aldus de NS.

Reizigers die willen omreizen, kunnen dat doen via Breda of Nijmegen. De extra reistijd is één uur. Ook op deze routes kan het drukker zijn dan normaal, mede door extra passagiers tijdens de Nijmeegse Vierdaagse.

Door de werkzaamheden kunnen de intercity's tussen Utrecht en Geldermalsen niet rijden. Ook rijden er geen sprinters tussen Houten en Geldermalsen. Reizigers tussen Houten en Utrecht kunnen wel gewoon met de trein reizen.