Clicky


Nog geen aangifte door familie Jouke, eerst gesprek met politie

Nog geen aangifte door familie Jouke, eerst gesprek met politie
08-07-2022 09:57 | Binnenland | auteur ANP

HEERENVEEN - [update 11:45 uur] De familie van de 16-jarige Jouke, die dinsdag in zijn tractor beschoten werd, heeft vrijdagochtend laten weten voorlopig toch geen aangifte te doen tegen de schietende agent. Eerder op de ochtend zei de moeder van Jouke nog dat er vrijdag wel aangifte zou worden gedaan. Volgens haar is inmiddels besloten daar voorlopig van af te zien.

De recherche heeft de familie volgens de moeder vrijdagochtend telefonisch verzocht om het doen van aangifte uit te stellen. De recherche voert zaterdag een gesprek met de familie. Of het hier om de Rijksrecherche gaat is niet duidelijk.

De politie Noord-Nederland kan niet bevestigen dat er een gesprek met de familie gepland staat. Ook wil een woordvoerder niets zeggen over een eventuele aangifte tegen de schietende agent. "Dit is aan de familie", aldus de woordvoerder.

De moeder van Jouke laat weten het "verschrikkelijk" te vinden dat de agent in kwestie momenteel wordt bedreigd en daarom is ondergedoken, zoals lokale media donderdagavond meldden. "We zijn allemaal mensen, we kunnen allemaal fouten maken", aldus de moeder, die benadrukt dat ze het de agent wel kwalijk neemt dat hij op de tractor geschoten heeft die door haar zoon werd bestuurd.