Clicky


GEFCO Groep opent haar eerste vestiging in Kazachstan

GEFCO Groep opent haar eerste vestiging in Kazachstan
18-07-2011 12:11 | Bedrijfsnieuws | auteur de redactie
AMSTERDAM - De GEFCO Groep heeft haar eerste vestiging geopend in Alamaty, Kazachstan. Hiermee versterkt GEFCO haar positie in Centraal Azië. Kazachstan heeft namelijk een versterkte geopolitieke rol en toenemende internationale logistieke stromen. Met deze uitbreiding, die onderdeel is van het internationale expansie programma, zorgt GEFCO er dus voor dat er efficiënter aan de behoeften van haar klanten kan worden voldaan.

Sultan Zhassybay is benoemd als Managing Director van GEFCO Kazachstan. Hij geeft aan dat "door Kazachstans gunstige geografische ligging, centraal in het Euraziatische continent, kan de Republiek de voornaamste brug vormen tussen Europa en Azië en hiermee Centraal Aziatische landen als Oezbekistan, Kirgizië, Tadzjikistan en Turkmenistan met Europa verbinden."

Sultan Zhassybay zegt verder: "Ook China heeft toegang tot Russische en Europese markten via ons gebied. Daarnaast is er nu een omvangrijke groei in de industriële productie van Kazachstan en de internationale handel, wat zorgt voor een gunstige omgeving voor transport en de ontwikkeling van logistieke infrastructuur."

GEFCO Kazachstan zal voornamelijk zakelijke klanten ondersteunen in het optimaliseren van hun supply chain processen. Ook zullen de werknemers proberen het eigen klantenbestand uit te breiden door een volledige reeks met logistieke diensten aan te bieden aan klanten die actief zijn in diverse sectoren, variërend van consumptiegoederen tot industriële apparatuur. Het team van GEFCO Kazachstan zal tegen het eind van 2011 uit tien werknemers bestaan.

"We hopen een bijdrage te leveren aan de transport en logistiek sector in Kazachstan door te vertrouwen op de expertise van GEFCO en haar uitstekende dienstverlening. En door aan de hoogste Europese normen te voldoen", voegt Sultan Zhassybay toe.