Clicky


Broshuis met SL dieplader op Carrosserie Vakdagen in Gorinchem

Broshuis met SL dieplader op Carrosserie Vakdagen in Gorinchem
18-07-2011 16:08 | Transport Compleet | auteur de redactie
Broshuis staat dit jaar met een 2 assige SL-dieplader op de carrosserie vakdagen in Gorinchem. Na de zeer succesvolle introductie van de nieuwe onafhankelijke wielophanging eerder dit jaar, zijn er inmiddels diverse semi-diepladers en diepladers mee uitgeleverd.

De 2-assige dieplader die dit jaar op de stand van Broshuis in Gorinchem wordt getoond, is uitgevoerd met dit nieuwe systeem. Ook voor diepladers biedt deze moderne ophanging heel veel voordelen:

• Met 12 ton per as lijn (NL: in ontheffing, D: op kenteken) en een laag eigengewicht (150 kg per as lichter dan luchtvering en 900 kg lichter dan pendelassen) is het laadvermogen optimaal. In Duitsland bijvoorbeeld kun je per as dus bijna 1 ton meer laden dan met een pendelas.

• De SL-dieplader heeft een asstel hoogte van 790mm en maakt deze dieplader uniek in zijn soort. Daar waar diepladers met pendelassen steeds hogere asstellen krijgen, is Broshuis er in geslaagd een bijzonder laag asstel te bouwen. Bovendien is de gieksleuf ook nog breder en dieper te maken dan bij doorgaande assen of pendelassen.

• Deze onafhankelijke wielophanging heeft het allerbeste rijgedrag doordat in alle omstandigheden optimaal contact is tussen de band en de weg. Bovendien heeft de dieplader dankzij het brede spoor van de SL-assen de meeste stabiliteit.

• Dit alles in combinatie met een stuuruitslag van 57°!! (Doorgaande as 45°, Pendelas 60°)



Naast deze noviteit neemt Broshuis nog een nieuwe ontwikkeling mee naar Gorinchem. Het multifunctionele container chassis is nog eens doorontwikkeld en is met een fusee-as en uitschuifbare zwanenhals verkrijgbaar. Dit vernieuwde chassis is na het herontwerp nog lichter geworden en creëert een ideale gewichtsverdeling (koppelingsdruk), tussen het asstel en de zwanenhals, bij alle soorten containers.

Ook het welbekende koppelbare container chassis, de 2CONnect ontbreekt niet tijdens deze dagen.

U vindt Broshuis op stand nummer 308.