Clicky


Zeer ernstig ongeluk op A50 bij Beekbergen

Zeer ernstig ongeluk op A50 bij Beekbergen [+foto's]
12-07-2022 08:52 | Ongevallen | auteur Redactie | Esther van der Wal

BEEKBERGEN - Bij een zeer ernstig ongeluk op de A50 bij Beekbergen is afgelopen nacht de chauffeur van een bestelwagen zwaargewond geraakt. 

Rond 02.00 uur ging het mis op de A50 vanaf Arnhem richting Apeldoorn, ter hoogte van Beekbergen botste de bestuurder van de bestelwagen achterop  een vrachtwagen. De bestelwagen kwam vervolgens tegen de vangrail tot stilstand.

Hulpdiensten rukten massaal uit, vier brandweerwagens, drie ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse. De traumaheli landde midden op de, inmiddels volledig afgesloten, snelweg.

De chauffeur van de bestelwagen zat bekneld in zijn voertuig en kon pas na een uur door de brandweer worden bevrijd uit zijn benarde positie. Het slachtoffer werd vervolgens overgedragen aan het ambulancepersoneel en de arts van de traumahelikopter.

Het slachtoffer werd nadat deze was gestabiliseerd per ambulance met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De snelweg was gedurende de hulpverlening volledig afgesloten vanaf Arnhem richting Apeldoorn, verkeer moest er bij afrit Hoenderloo af en dan binnendoor.

De politie heeft onderzoek verricht naar de toedracht van het ongeluk. Nadat het onderzoek was afgerond werd de bestelwagen door een berger afgesleept. De vrachtwagen kon op eigen kracht zijn weg vervolgen. Wel onder politie begeleiding gezien de achterkant van de trailer zwaar beschadigd was geraakt en hierdoor niet meer verlicht was.

Doordat de vangrail beschadigd was geraakt moest deze eerst gerepareerd worden. Hierdoor bleef een deel van de snelweg bijna de hele nacht afgesloten.