Clicky


Bijzondere Volvo Road Cruiser in video serie 'Welcome to my cab'

Bijzondere Volvo Road Cruiser in video serie 'Welcome to my cab'
19-07-2011 09:31 | Volvo | auteur de redactie
In Volvo Trucks' online video serie ‘Welcome to my cab’ staat deze keer de Road Cruiser van de Zweedse Ralf Ekdahl centraal. De 24 meter lange combinatie met Volvo FH16 700 trekker is op 30 en 31 juli a.s. ook te bekijken op de Volvo-stand op het Truckstar Festival in Assen.

Toen Ralf Ekdahl twintig jaar geleden bij het transportbedrijf van zijn ouders ging werken, had het bedrijf acht trucks. Vandaag de dag is Ralf de eigenaar en bezit het bedrijf Ekdahls Åkeri meer dan 200 trucks. Wanneer Ralf niet bezig is met zijn bedrijf, staat hij graag op beurzen met zijn Road Cruiser: een 24 meter lange Volvo FH16 700 combinatie waarbij ieder miniscuul detail door Ralf werd uitgedacht.



"Het vinden van de juiste toon en de ideale balans is erg moeilijk. Je kunt zo veel aan een truck veranderen, maar het moet wel aantrekkelijk blijven en goed voelen. Ik wilde bijvoorbeeld niet te veel bling, bling – ik vind dat de stijl puur moet zijn."

Onlangs bezocht Ralf het Truckfest Peterborough in Groot-Brittanië. "We wonnen daar een award voor de beste buitenlandse truck. De Britten waren echt sprakeloos. Er waren constant mensen bij de truck om hem te fotograferen en de cabine van binnen te bekijken."

Kijk voor de video 'Welcome to my cab' met daarin Ralf en de Road Cruiser op: [url=]http://volvo.qbrick.com/index.aspx?cid=2&mode=3&mid=703]http://volvo.qbrick.com/index.aspx?cid=2&mode=3&mid=703[/url]