Clicky


Iedere druppel telt' demotrucks bij Volvo Trucks-dealers

Iedere druppel telt' demotrucks bij Volvo Trucks-dealers
27-07-2011 10:20 | Volvo | auteur de redactie
Eén procent hier, één procent daar: samen loopt dat al gauw op tot een aanzienlijke besparing. Dit is de gedachte achter Volvo Trucks’ filosofie: 'Iedere druppel telt'. Vanaf deze zomer bezitten alle elf Volvo Trucks-dealers een 'Iedere druppel telt' demotruck. Klanten kunnen met deze truck een proefrit maken en zelf ervaren hoe minimale aanpassingen al snel tot grote besparingen kunnen leiden.

Volvo Trucks zoekt continu naar nieuwe manieren om haar trucks verder te laten rijden met minder brandstof en minder belasting voor het milieu. "Met betrekkelijk eenvoudige maatregelen kan het brandstofverbruik aanzienlijk worden verlaagd. Een lager brandstofverbruik is goed voor onze klanten en goed voor het milieu, en dat is ook de boodschap die we willen overbrengen", zegt Staffan Jufors, President en CEO van Volvo Trucks.



De 'Iedere druppel telt' demotrucks zijn uitgerust met verschillende brandstofbesparende features.

Wieluitlijning en bandenspanning: besparing van 14%
Volvo heeft gemeten hoeveel brandstof bespaard kan worden door te rijden met de juiste banden, met de juiste spanning op correct uitgelijnde wielen en assen. Het kiezen van de juiste band kan het verbruik met maar liefst 11 % verlagen. Met correct uitgelijnde assen en wielen valt nog eens 2,5 % te besparen. En de juiste bandenspanning vermindert het verbruik met nog 1 %, waarmee de totale mogelijke brandstofbesparing op 14 % komt. Om zoveel mogelijk te profiteren van deze nieuwe inzichten zijn alle 1.000 Volvo-werkplaatsen voorbereid om de situatie bij transporteurs over de hele wereld te corrigeren.



Daarnaast biedt Volvo het Tyre Pressure Monitoring System (TPMS): een nieuw inbouw bandenspanningscontrole en weergavesysteem. Dit elektronische systeem geeft de spanning en temperatuur van de banden weer en geeft een waarschuwing wanneer er waarden buiten proportie zijn. Hiermee kan brandstof worden bespaard en overmatige bandenslijtage worden voorkomen. Bovendien heeft het een positief effect op de uitstoot van CO2 en andere schadelijke emissies.

I-Shift: besparing van 7%
I-Shift combineert de eenvoud van een automatische versnellingsbak met de efficiency van een volledig geautomatiseerde versnellingsbak met twaalf versnellingen. I-Shift weet hoe hij de beste prestaties uit een Volvo-motor kan halen dankzij een diepgaande kennis van de unieke kenmerken van elke motor. Daarnaast controleert hij de massa van het voertuig, de weerstand van de hellingshoek van de weg, de snelheid en de acceleratie. Op basis van al deze gegevens voorspelt en kiest I-Shift vervolgens de meest geschikte versnelling voor optimale efficiency. Resultaat: extra comfort voor de chauffeur en een brandstofbesparing tot 7 % vergeleken met een handmatige versnellingsbak.

Chauffeurstraining en Dynafleet: besparing van 7%
Chauffeurstraining is een van de meest effectieve manieren om brandstof te besparen. Volvo Trucks werkt met een systematische benadering met analyseren, beoordelen en stellen van nieuwe chauffeursdoelen. Het Dynafleet-pakket Fuel and Environment geeft transporteurs inzicht in het wagenpark en het rendement van brandstof en chauffeurs. De fleet manager kan de rijpatronen in de gaten houden en beschikt over een efficiënt platform voor follow-up en training. Gebleken is dat wanneer Volvo’s systematische benadering wordt toegepast binnen een langetermijnstrategie voor brandstofbesparend rijgedrag, blijvende besparingen van 7% kunnen worden gerealiseerd.



Achtergrond 'Iedere druppel telt'
Volvo Trucks presenteert het concept 'Iedere druppel telt' waarmee de omvangrijke reeks brandstofbesparende maatregelen worden getoond die beschikbaar zijn. De filosofie is erop gericht om het brandstofverbruik te verlagen en de impact op het milieu te verkleinen. De totale reeks maatregelen binnen 'Iedere druppel telt' bevat grote technische innovaties als hybride technologie en Methaan-Diesel motoren, naast accessoires en services zoals de keuze voor apparatuur, voertuigonderhoud, verkeersplanningsystemen en analyse van het brandstofverbruik.

Op www.volvotrucks.com/everydropcounts laat het bedrijf voorbeelden zien van hoe brandstof kan worden bespaard, zowel in het groot als het klein.