Clicky


Raben Group kiest voor RedPrairie Warehouse Management voor ondersteuning groei

Raben Group kiest voor RedPrairie Warehouse Management voor ondersteuning groei
01-08-2011 09:50 | Software | auteur de redactie
EINDHOVEN - De Raben Group, een toonaangevende Europese logistieke dienstverlener met meer dan vijfduizend medewerkers, heeft gekozen voor het RedPrairie Warehouse Management System (WMS) om de groei in Europa te ondersteunen. De Raben Group heeft onlangs verschillende nieuwe vestigingen geopend. Het RedPrairie WMS ondersteunt Raben Group bij deze groei en bij het verder verbeteren van de klantenservice.

Raben Group koos voor het RedPrairie WMS na een uitgebreide oriëntatie op verschillende oplossingen. Het bedrijf verzorgt de opslag en het transport van veel verschillende producten, variërend van voedsel en verse goederen tot en met fast moving consumer goods, onderdelen en machines die een speciale behandeling nodig hebben. Daarom was het bedrijf op zoek naar een WMS dat voldoende flexibiliteit biedt.

"We hebben software zonder beperkingen nodig", zegt Slawomir Pawlak, Chief Information Officer van Raben Group. "Het RedPrairie WMS is een uitgebreide en flexibele oplossing die al onze zakelijke behoeften dekt. RedPrairie zelf zorgt voor een evenwichtig concept van productontwikkeling en heeft een uitstekende reputatie met betrekking tot klantondersteuning na de implementatie. We kozen voor het WMS van RedPrairie vanwege de flexibiliteit van de oplossing, de prijsstelling, de lage TCO en de ondersteuning van logistieke taken."

Het RedPrairie-systeem wordt in eerste instantie geïmplementeerd op locaties in Polen, de Tsjechische Republiek en Slowakije. Daarna volgen vestigingen in de Oekraïne en Hongarije. Met het nieuwe systeem profiteert de Raben Group van de verschillende mogelijkheden van het RedPrairie WMS, zoals voice-picking, pick to light en opslag- en picking-algoritmen. Dit zal naar verwachting resulteren in betere processen, wat leidt tot een hogere productiviteit, verbeterde efficiëntie en kostenbesparingen.

Op dit moment heeft de Raben Group 77 depots in tien Europese landen. Meer dan drieduizend van de 5.200 werknemers werken in de magazijnen. In juni 2011 kondigde de Raben Group de overname van German Road Network aan en van de activiteiten van Wincanton in de Tsjechische Republiek, Hongarije, Polen en Slowakije.