Clicky


24-uurs boerenactie bij Jumbo Raalte, vrachtwagens mogen maar kort gehinderd worden

24-uurs boerenactie bij Jumbo Raalte, vrachtwagens mogen maar kort gehinderd worden [+foto]
14-07-2022 16:28 | Overig | auteur Redactie | Esther van der Wal

RAALTE - De boeren zijn donderdagmiddagvanaf 14:00 uur opnieuw met een blokkadeactie begonnen bij het distributiecentrum van de Jumbo in Raalte. Burgemeester Martijn Dadema heeft onder voorwaarden toestemmig gegeven voor de actie laat jurist Max Haverkamp weten.

Vrachtwagens die het terrein willen oprijden mogen nu nog voor maximaal tien minuten gehinderd worden, daarna moet er doorgang verleend worden. Daarnaast mogen de boeren geen alcohol nuttigen. De boeren konden zich vinden in deze voorwaarde laat Max Haverkamp weten.

De boeren willen met deze actie een ferm signaal afgeven zodat het besef er komt dat ook een groot distributiecenter als de Jumbo een flinke hoeveelheid stikstof uitstoot. De actie gaat maximaal 24 uur duren daarna wordt de demonstratie voortgezet met hinderacties onder andere op de weg.

Bij ongeregeldheden of schending van de afspraak gaat de burgemeester alsnog de demonstratie verbieden.

Op dit moment zijn er zo'n veertig trekkers aanwezig, de gemeente verwacht dat dit er tweehonderd zullen worden.

Sinds vorige week dinsdag gold er in het gebied een noodverordening rond het distributiecentrum van Jumbo in Raalte. De burgemeester heeft die noodverordening donderdagmiddag om 12:15 uur opgeheven.