Clicky


NOW-fraude bij bedrijf in Raamsdonkveer

NOW-fraude bij bedrijf in Raamsdonkveer
15-07-2022 10:26 | Financieel | auteur Redactie | Esther van der Wal

DEN HAAG - Een bedrijf in Raamsdonkveer wordt verdacht van NOW-fraude. Het bedrijfspand van het bedrijf is op donderdag 14 juli door de Opsporingsdienst van de Nederlandse Arbeidsinspectie doorzocht. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Verdachte heeft een aantal miljoenen euro’s aan NOW (Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid) ontvangen op basis van een omzet van enkele tienduizenden euro’s. Vermoedelijk zijn de subsidies aangevraagd op basis van onjuiste informatie. De tijdelijke noodmaatregel was voor werkgevers die als gevolg van het coronavirus kampen met een substantieel omzetverlies. De NOW voorziet in een vergoeding van de loonkosten, zodat zij werknemers in dienst kunnen houden.

Het bedrijfspand is doorzocht en administratie, laptops, tablets en telefoons zijn in beslag genomen.

Optreden tegen misbruik coronacrisis

De coronacrisis haalde bij heel veel mensen het beste naar boven. Helaas zagen sommigen kansen voor fraude. Misbruik maken van deze crisis is maatschappelijk onacceptabel. De opsporingsdiensten en het Openbaar Ministerie (OM) geven prioriteit aan de bestrijding van misbruik van deze situatie en treden hiertegen op. Indien mogelijk met een snelle interventie gericht op het stoppen hiervan.