Clicky


Vracht bezorgd, in real-time geïnformeerd

Vracht bezorgd, in real-time geïnformeerd
18-08-2011 09:54 | Bedrijfsnieuws | auteur de redactie
UTRECHT - Wie vracht (pallets & stukgoed) verzendt met GLS Netherlands kan nu al kort na de bezorging de bijbehorende informatie via het internet opvragen. GLS is één van de eerste logistieke bedrijven in Nederland die voor vrachtzendingen gebruik maakt van deze technologie.

Al geruime tijd kunnen klanten van GLS Netherlands de bezorging van hun pakketten nagenoeg in real-time en online volgen. Dit concept is nu ook gerealiseerd voor vracht. De bezorgdatum, het tijdstip en de naam van degene die heeft getekend voor ontvangst stelt GLS beschikbaar via het Track & Trace-systeem op haar website.

"Met telkens een actuele status, zonder vertraging, nemen we onze klanten mee in de gehele transportketen tot aan de aflevering, dankzij de mobiele gegevensoverdracht", aldus Milo Kars, General Manager GLS Netherlands.

Bij alle belangrijke handelingen scant GLS de zending, zodat altijd bekend is hoe ver een zending in het traject gevorderd is. Deze methode is al jarenlang standaard bij de specialist in pakket-, express- en logistieke diensten. Nieuw is dat de chauffeur de vrachtgegevens bij bezorging nog eens met de hand scant en dat de gegevens nog tijdens de rit via bluetooth-technologie op zijn mobiele telefoon worden gezet en vandaar naar het IT-systeem van GLS worden verzonden.

De IT-factor, ook bij het plannen van ritten
Klanten hebben nu de beschikking over deze extra service binnen het hele vrachtnetwerk van GLS in de Benelux. De technologie zorgt merkbaar voor een snellere informatiestroom. Tot nu toe kwamen de gegevens pas aan het einde van de middag in het IT-systeem van GLS, namelijk wanneer de chauffeurs op het depot waren teruggekeerd. Deze handeling komt nu te vervallen, hetgeen ook de efficiëntie ten goede komt.


©General Logistics Systems (GLS) - Klanten van GLS Netherlands kunnen nu de bezorging van hun vracht nagenoeg in real-time en online volgen


"Met de directe overdracht van gegevens vanuit de vrachtwagen horen we bij de voorlopers binnen de branche", vertelt Milo Kars. Voor GLS spelen nieuwe en verbeterde IT-oplossingen een belangrijke rol. Het bedrijf wil zijn positie in de markt immers continu versterken. Om deze reden implementeerde GLS onlangs nieuwe software voor de routeplanning. Dit belangrijke instrument draagt bij aan de snelle en betrouwbare afwikkeling van vracht. Het systeem coördineert de bezorgroutes vrijwel geheel automatisch. Het houdt niet alleen rekening met files en rij- en rusttijden, maar weet ook in welke milieuregio's welke wagens wanneer mogen rijden.

Milo Kars vat het als volgt samen: "Of het nu gaat om nieuwe mogelijkheden voor gegevensoverdracht of moderne routeplanning, wij werken continu aan het finetunen van onze processen, zodat we onze klanten een hoge kwaliteit en praktische services kunnen bieden."