Clicky


Nieuw bedrijfspand in Venlo voor EST-Trailerservice

Nieuw bedrijfspand in Venlo voor EST-Trailerservice
18-08-2011 15:41 | Bedrijfsnieuws | auteur de redactie
VENLO - Het in Venlo gevestigde EST-Trailerservice gaat op het bedrijventerrein TrafficPort in Venlo een grote nieuwe werkplaats bouwen om het onderhoud aan vrachtwagentrailers en trucks volgens de laatste maatstaven uit te kunnen voeren.

De ontwikkelingen en de groei in de Venlose transportwereld en bij EST-Trailerservice zijn van dien aard, dat een forse uitbreiding van de onderhoudscapaciteit nodig is. Want na de krimp in de achter ons liggende crisis groeit de sector (en dus ook het onderhoud) weer behoorlijk. De markt vraagt om veel materieel op de weg en dat vergt natuurlijk extra onderhoud.

EST, dat vanaf woensdag 31 augustus officieel aan de nieuwbouw gaat beginnen, gaat op vele terreinen investeren. Niet alleen in gebouwen, machines en materiaal, maar ook in het opleiden en begeleiden van nieuwe (jonge) vaklieden. Een vrachtwagencombinatie mag dan ultra modern zijn; zonder menselijke 'handjes' blijven ze niet in een goede conditie. Er is, en niet alleen in de regio Noord-Limburg, een chronisch tekort aan goed geschoolde en opgeleide vakmensen. Dat noopt het bedrijfsleven zelf actie te ondernemen en om iets te verzinnen om tijdig vaardige monteurs in te kunnen zetten.

Binnenkort zullen nadere mededelingen gedaan kunnen worden over de initiatieven van EST –Trailerservice en anderen. Het staat nu al vrijwel vast dat ROC Gilde Opleidingen uit Venlo zal zorg zal dragen voor de theoretische kennisoverdracht en de bedrijven plaats bieden aan de leerlingen. Ze gaan meewerken in de dagelijkse praktijk. Zo brengen ze de opgedane kennis meteen over in de praktijk.
Training 'on the job'. Enthousiaste jonge mensen(maar ook 'omscholers') kunnen heel effectief het vak leren en het bedrijf is verzekerd van een voortdurende aanwas van geschoolde medewerkers.