Clicky


Tweede verdachte in onderzoek naar dodelijk schietincident Rotterdam aangehouden

Tweede verdachte in onderzoek naar dodelijk schietincident Rotterdam aangehouden
19-07-2022 19:02 | Misdaad | auteur Redactie

ROTTERDAM - De politie heeft maandagavond een 31-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor betrokkenheid bij het dodelijke schietincident vorige week zondag bij het metrostation aan de Coolhaven in Rotterdam. Maandag 11 juli werd er al een 34-jarige man uit Steenbergen in Barendrecht aangehouden. De mannen worden verdacht van betrokkenheid bij het schietincident, meldt de politie.

Het onderzoeksteam heeft, nadat de man in beeld kwam, onophoudelijk naar hem gezocht. Maandagavond is hij dan ook aangehouden in Spijkenisse. Het onderzoeksteam was al een week naar de man op zoek. De 31-jarige Rotterdammer zit in volledige beperking en mag alleen contact hebben met zijn advocaat. Wat de toedracht is van het dodelijke incident is nog niet bekend, het onderzoek gaat dan ook onverminderd door. Meerdere aanhouding worden niet uitgesloten.

Het onderzoek dat direct na de schietpartij startte is volop bezig met het uitkijken van camerabeelden, horen van getuigen en het onderzoeken van sporen. In de directe omgeving is een buurtonderzoek gehouden.

Direct na het incident was het team op zoek naar een donkere auto. Gisteren kregen wij melding van een oplettende burger over een geparkeerde auto met kogelinslagen in Rotterdam-Ommoord. Uit de informatie die het team inmiddels heeft verzameld blijkt deze auto de gezochte donkere auto te zijn. Het voertuig is in beslag genomen en wordt nader onderzocht.