Clicky


Voor drugssmokkel veroordeelde Frank Masmeijer vrijgekomen door gratie van de koning

Voor drugssmokkel veroordeelde Frank Masmeijer vrijgekomen door gratie van de koning
20-07-2022 08:39 | Algemeen | auteur ANP

NIEUWEGEIN - Oud-presentator Frank Masmeijer is tot zijn eigen verbazing eerder vrijgekomen uit de gevangenis door een besluit van koning Willem-Alexander. De 60-jarige vertelt woensdag in De Telegraaf dat de koning hem gratie heeft verleend, terwijl hij zelf dacht nog minstens anderhalf jaar te moeten zitten.

De voormalige NCRV’er werd door een Belgische rechter veroordeeld tot negen jaar cel voor zijn aandeel in een grootscheepse cocaïnesmokkelzaak via de haven van Antwerpen. Hij zat lange tijd in België vast, maar mocht het laatste deel van zijn straf uitzitten in Nieuwegein.

Masmeijer vertelt in de krant dat hij in eerste instantie dacht dat in de maling werd genomen toen een medewerker van de gevangenis hem vertelde dat hij per direct vrij kwam. "Ik kan het nog steeds niet bevatten", aldus de oud-presentator, die grapt dat toen hij wegreed met vriendin Anita, hij tegen haar zei: "Geef maar een dot gas, voordat ze zich bedenken!"

De voormalig televisiecoryfee laat weten dat hij zich ervan bewust is dat gratie "bijzonder en zeldzaam" is, maar zegt dat hij altijd van mening is geweest dat hij een te hoge straf heeft gekregen voor wat hij heeft gedaan. "En dat vonden meer mensen, onder wie nu zelfs dus de koning kennelijk ook", aldus Masmeijer, die na zijn vrijlating onder meer voor het eerst zijn kleindochter heeft kunnen vasthouden.