Clicky


Vierde slachtoffer kano-ongeluk Veluwemeer gevonden

Vierde slachtoffer kano-ongeluk Veluwemeer gevonden
22-07-2022 14:02 | Binnenland | auteur Redactie

BIDDINGHUIZEN - In de zoektocht naar de slachtoffers van het kano-ongeluk op het Veluwemeer is vrijdagochtend het vierde slachtoffer aangetroffen, het kind, een meisje van vijf jaar oud bleek te zijn overleden.

Een vrouw (32 jaar) overleed donderdagmiddag en een kind (7) ligt in het ziekenhuis. De politie trof donderdagavond rond 22.00 uur het derde slachtoffer (man 42 jaar) aan. Ook hij was overleden. De slachtoffers zijn uit een gezin uit de regio Nordrhein Westfalen (Duitsland).

Donderdagmiddag 15:00 uur kreeg de meldkamer de melding dat er een kindje in het water lag en hulp nodig had. Hulpdiensten, waaronder brandweer, politie en kustwacht, rukten direct uit. Het 7-jarige meisje werd uit het water gehaald en door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Snel werd duidelijk dat er nog meer mensen in het water zouden liggen. Rond 15.40 uur werd het lichaam van een vrouw (32 jaar) aangetroffen. Er is nog geprobeerd haar te reanimeren maar dat mocht helaas niet meer baten.

De zoektocht naar het laatste slachtoffer leidde vrijdagochtend tot de tragische vondst van haar lichaam. De politie doet onderzoek naar de toedracht. Er is inmiddels contact met familie uit Duitsland, meldt de politie.