Clicky


Transportbedrijven Midden- en Oost-Nederland gezamenlijk op weg naar 20% CO2-reductie

Transportbedrijven Midden- en Oost-Nederland gezamenlijk op weg naar 20% CO2-reductie
15-07-2011 09:58 | Bedrijfsnieuws | auteur Marcel van der Voort
Diverse logistieke bedrijven uit Midden- en Oost-Nederland namen onlangs deel aan de Lean and Green Bootcamp, een initiatief van Dalhuisen in samenwerking met het Connektprogramma Duurzame Logistiek.

Tijdens deze Lean and Green Bootcamp bekeken de deelnemers hoe zij in vijf jaar tijd minimaal 20% CO2-reductie kunnen realiseren en tegelijkertijd hun winstgevendheid kunnen verhogen. Het uiteindelijke doel van de deelnemende bedrijven is in november de Lean and Green Award in de wacht te slepen. Middels de Lean and Green Award tonen bedrijven aan dat zij op weg zijn naar 20% CO2-reductie binnen vijf jaar.

Deelnemers aan de Lean and Green Bootcamp gingen met elkaar in gesprek om zoveel mogelijk kennis op te doen en ideeën en ervaringen uit te wisselen om de CO2-uitstoot te verminderen. Tevens beoordeelden zij samen hoe deze doelstelling zo goed mogelijk binnen het bedrijf verankerd kan worden. Zij stonden stil bij vragen als 'hoe meet je de CO2-uitstoot per kg vervoerde lading', 'welke maatregelen kan mijn organisatie inzetten om brandstofbesparing en CO2-reductie te realiseren' en 'hoe richt ik mijn organisatie in om structureel duurzamer te werken'. Ieder bedrijf stelt nu zelf een Plan van Aanpak op. Tijdens de tweede sessie op 24 augustus a.s. bespreken de deelnemers het Plan van Aanpak en knelpunten die zij daarbij ondervinden.

Peter Dalhuisen, commercieel directeur van Dalhuisen, olieleverancier van onder andere transportbedrijven in Midden- en Oost-Nederland, licht toe waarom zijn bedrijf initiatief nam voor de Lean and Green Bootcamp: "Wij wilden, als kwaliteitsgerichte olieleverancier én als eigen vervoerder, graag zelf aan de slag met duurzaamheid en kostenbesparing. Alleen, hoe begin je daar aan? Wij realiseerden ons dat velen van onze klanten ook met dezelfde vragen worstelden. Daarom hebben wij contact gezocht met het programma Duurzame Logistiek om ons en onze klanten hier samen in te begeleiden."