Clicky


George Kooymans: het gaat niet echt goed

George Kooymans: het gaat niet echt goed
22-07-2022 17:21 | Showbizz | auteur ANP

DEN HAAG - Het gaat "niet echt goed" met George Kooymans. Dat vertelt de Haagse muzikant vrijdag bij Menno in de Middag op Radio West. "Het is te doen tot nu toe", zegt de 74-jarige gitarist van Golden Earring.

In februari 2021 maakte Kooymans bekend dat hij aan de spierziekte ALS lijdt. De Haagse band Golden Earring, bestaande uit Kooymans, Barry Hay, Cesar Zuiderwijk en Rinus Gerritsen, besloot daarop na zestig jaar te stoppen. Onlangs bracht Kooymans een nieuw album uit met muzikant Frank Carillo. De muziek is over de jaren opgenomen, maar toen bleek dat Kooymans ziek was, werd daar wat tempo achter gezet.

"Je moet het even een plaats geven. Het is in het begin heel moeilijk om te accepteren wat je overkomt", vertelt Kooymans, die zegt moeite te hebben met lopen en zijn gitaar heeft moeten neerleggen. Die kan hij niet meer bespelen door de ziekte. "Maar het zingen gaat eigenlijk nog best goed." Zo nam hij een week geleden nog iets op met de Vreemde Kostgangers. De plaat van zijn muziekformatie met Boudewijn de Groot en de in april overleden Henny Vrienten was al een tijdje zo goed als klaar.

Kooymans zegt dat hij steeds beter leert om te gaan met zijn situatie, maar dat hij het optreden enorm mist. "Het is klote. Op een gegeven moment is het zoals het is. Je moet het accepteren. Er zit niks anders op."