Clicky


Wim Bosman lanceert ECO-service

Wim Bosman lanceert ECO-service
28-07-2011 10:25 | Bedrijfsnieuws | auteur Marcel van der Voort
'S-HEERENBERG - In het kader van duurzame logistiek heeft Wim Bosman zich tot doel gesteld klanten te ondersteunen bij het realiseren van hun duurzame doelstellingen. Dit houdt in dat Wim Bosman continu werkt aan de ontwikkeling van duurzame services. Nieuw is de ECO-service voor internationale groupage.

De ECO-service kenmerkt zich door een flexibele looptijd tegen lagere transportkosten. In de praktijk betekent dit maximaal twee dagen extra looptijd tegen lagere kosten.

"Het gaat erom dat de klant kan kiezen", aldus Paul Looman, Managing Director bij Wim Bosman Expeditie B.V. "De klant kiest voor een standaard looptijd tegen standaard tarieven of voor een ECO-dienstverlening met de voordelen die daarmee samenhangen; een optimale belading betekent voordeel voor het milieu én het budget." Duurzaamheid en prijsvoordeel gaan hand in hand.

Duurzame mindset
"De bewustwording dat de klant een keuze heeft, is een innovatie ten opzichte van het huidige denken", licht Looman toe. "Momenteel draait alles om snelheid maar is dit wel altijd nodig? Uiteraard voldoen wij aan de wens van de klant, maar de focus op snelheid leidt er soms toe dat trucks niet optimaal beladen kunnen worden. Niet elke lading draagt het predikaat 'spoed' en met name daar willen wij met de ECO-service aandacht voor vragen.

De flexibele looptijd biedt de mogelijkheid de beladingsgraad van de trucks nog verder te optimaliseren. Bovendien stelt dit ons in de gelegenheid om uit trein, truck of boot de meest geschikte modaliteit te selecteren."

Bewust een duurzame oplossing
Door te kiezen voor de ECO-service, kiest men bewust voor een duurzame oplossing, waarbij het prijsvoordeel snel kan oplopen tot 10% ten opzichte van een zending met een standaard looptijd.