Clicky


Boze passagiers op Rotterdam Airport om ernstige vertraging

Boze passagiers op Rotterdam Airport om ernstige vertraging
25-07-2022 11:43 | Burgerluchtvaart | auteur ANP

ROTTERDAM - [update 13:45 uur] De 170 passagiers die gestrand waren op Rotterdam The Hague Airport omdat hun vlucht naar Turkije twee dagen vertraging heeft opgelopen, zijn ondergebracht in hotels of naar huis, laat een woordvoerder van de luchthaven weten.

Eerder op de dag weigerde een groep woedende passagiers de luchthaven te verlaten. Zij zouden zondagavond vertrekken met Corendon naar Ankara, maar dat is uitgesteld tot dinsdagochtend 10.00 uur. De luchthaven had de wachtende passagiers geadviseerd om de luchthaven te verlaten. "We hebben ze gevraagd: ga naar huis of pak een hotel. Mensen zijn heel boos, de sfeer is grimmig", zei de woordvoerder maandagochtend.

Hij wees erop dat Corendon informatie moest geven aan de passagiers over de reis, niet de luchthaven. Maar volgens passagiers kregen ze geen contact met Corendon. Volgens de woordvoerder van de luchthaven komt Corendon maandag met een verklaring voor de passagiers.

Het vliegtuig zou rond 21.00 uur vertrekken, maar dat ging niet door omdat het vliegtuig te laat was vertrokken van Ankara naar Rotterdam. Na 23.00 uur mogen passagierstoestellen niet landen op Rotterdam The Hague Airport wegens geluidsoverlast. Een passagier zei tegen omroep Rijnmond dat Corendon na veel protest een hotel wilde regelen voor mensen die niet in de buurt wonen.