Clicky


Agressieve man aangehouden, hond getaserd

Agressieve man aangehouden, hond getaserd
25-07-2022 15:00 | Binnenland | auteur Redactie

DEN HAAG - De politie heeft zondagavond op het Zonneoord in Den Haag een 37-jarige Hagenaar aangehouden die verward en agressief was. De hond van de man gedroeg zich agressief en dreigend naar de leden van het Aanhoudings- en Ondersteuningsteam (AOT) terwijl zij de man aan hielden. Een lid van het team zag zich daarop genoodzaakt om de hond te taseren.

De politie kreeg rond 19.30 uur een melding dat iemand op het Zonneoord gebeten zou zijn door een loslopende hond. Van deze hond is bekend dat hij al eerder iemand gebeten had en daarom bestempeld werd als gevaarlijke hond. Toen de agenten daar aankwamen, werden ze aangesproken door een buurtbewoonster die de hond in een tuintje had opgesloten.

De eigenaar van de hond zou een riem brengen en de hond meenemen naar huis. Terwijl de agenten met de bewoonster spraken, kwam de eigenaar aan lopen. De man maakte een geagiteerde indruk. Nadat hij de hond had vastgemaakt, liep hij terug naar zijn portiekwoning. Korte tijd later kwam de man zijn woning uitlopen en liep de trap af. Hij sloeg een ruit van het portiek in en reageerde agressief. 

Omdat de man erg agressief en onberekenbaar was en niet reageerde, kwam een politieonderhandelaar ter plaatse die contact met hem probeerde te maken. De man stond op een gegeven moment in het raamkozijn en dreigde naar beneden te springen. Na een tijdje ging hij naar binnen om vervolgens naar buiten te lopen. Daar werd hij door het Arrestatieteam overmeesterd. De man verzette zich tegen zijn aanhouding. Zijn hond die door de man was aangelijnd, schoot los in het portiek en gedroeg zich vervolgens dreigend en agressief richting de politieagenten. Hierop werd de hond getaserd, waardoor hij tijdelijk was uitgeschakeld en onder controle kon worden gebracht. Het dier liep geen letsel op. De hond is door de dierenambulance overgebracht naar een dierenopvang.  

Nadat de man, die verwondingen had opgelopen bij het inslaan van de ruit, door de ambulance was nagekeken, werd hij overgebracht naar het politiebureau. Daar zit hij nu nog vast, meldt de politie maandag.