Clicky


Condor bestelt 41 Airbus A320neo vliegtuigen

Condor bestelt 41 Airbus A320neo vliegtuigen

TOULOUSE - De Duitse luchtvaartmaatschappij Condor Flugdienst GmbH heeft 41 Airbus A320neo-familie besteld. De overeenkomst zal betrekking hebben op lease en directe aankoop. Het vliegtuig zal worden aangedreven door Pratt & Whitney-motoren.

“Na de eerdere beslissing van Condor om de A330neo te bestellen voor zijn langeafstandsnetwerk, zijn we dubbel dankbaar dat de luchtvaartmaatschappij nu ook de Airbus A320neo-familie heeft gekozen om haar vloot met vliegtuigen met één gangpad te moderniseren na een grondig evaluatieproces. We zijn trots op het getoonde vertrouwen en verwelkomen Condor als een toekomstige all-Airbus-operator", zegt Christian Scherer, Chief Commercial Officer en hoofd van Airbus International.

“Nadat we begin 2024 onze hele langeafstandsvloot hebben vervangen door state-of-the-art 2-liter vliegtuigen, is het voor ons een logische volgende stap om ook onze korte- en middellangeafstandsvloot te moderniseren. Met onze nieuwe A320neo- en A321neo-vliegtuigen ontwikkelen we consequent onze vloot en onszelf als bedrijf, en zorgen we ook voor onze eigen ambitie om verantwoord en tegelijkertijd comfortabel reizen mogelijk te maken met aanzienlijk verminderde CO2-uitstoot, aanzienlijk lager brandstofverbruik en minder lawaai", zegt Ralf Teckentrup, CEO van Condor.

Door de A320neo- en A330neo-vliegtuigen naast elkaar te gebruiken, profiteert Condor van de gemeenschappelijke economische voordelen die deze twee vliegtuigfamilies bieden. Condor bedient de A320 al meer dan 20 jaar op zijn netwerk in Europa. De nieuwe A320neo-vloot zal uitgerust zijn met de Airbus Airspace Cabin, die passagiers het hoogste niveau van comfort biedt.

Eind juni 2022 had de A320neo-familie in totaal meer dan 8.100 bestellingen van meer dan 130 klanten. Dankzij moderne motoren en verbeterde aerodynamica verminderen de modellen uit de A320-familie het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot met ten minste 20 procent in vergelijking met de concurrent van de vorige generatie, evenals 50 procent geluidsreductie. Sinds de ingebruikname zes jaar geleden heeft Airbus meer dan 2.300 A320neo Family-vliegtuigen geleverd die hebben bijgedragen aan een CO2-besparing van 15 miljoen ton.