Clicky


Brug Stein twee weken afgesloten vanwege onderhoud

Brug Stein twee weken afgesloten vanwege onderhoud

ELSLOO - Rijkswaterstaat laat in augustus 2022 onderhoud uitvoeren aan brug Stein over het Julianakanaal. De brug is daardoor twee weken afgesloten.

In deze periode wordt het betonnen brugdek gerepareerd en voorzien van een nieuwe slijtlaag. Ook de voegovergangen worden vervangen en de stalen opleggingen van de brug worden geconserveerd.

Omleiding 8 - 19 augustus 2022

Brug Stein over het Julianakanaal is niet toegankelijk voor auto- en vrachtverkeer van 8 tot en met 19 augustus. Het fietsverkeer kan gedurende deze werkzaamheden gebruik blijven maken van de aangrenzende fietsbrug.

Tijdens de werkzaamheden zijn omleidingsroutes met gele borden aangegeven. Deze borden geven de alternatieve route aan. Voor autoverkeer naar Meers en omgeving gaat deze route over brug Elsloo.

Omleiding voor vrachtverkeer

Vrachtverkeer kan die route niet volgen. Voor vrachtverkeer is daarom van 8 tot en met 19 augustus een andere route aangegeven via de bruggen van Urmond (Mauritslaan) en Berg (Bergerweg).

De te gebruiken route is mede afhankelijk van de belading van de vrachtwagen, aangezien voor de brug bij Urmond een lastbeperking geldt. Gedurende deze periode geldt een parkeerverbod in de Beekstraat, Grotestraat en Raadhuisstraat. Nood- en hulpdiensten zijn geïnformeerd over de werkzaamheden.

[hieronder kunt u een kaartje downloaden waar de alternatieve routes op aangegeven staan voor zowel auto- als vrachtverkeer]