Clicky


Twee arbitrage-instituten gaan samen verder onder de vlag van Stichting TAMARA

Twee arbitrage-instituten gaan samen verder onder de vlag van Stichting TAMARA
01-09-2011 09:37 | Bedrijfsnieuws | auteur de redactie
ROTTERDAM - Stichting Transport And Maritime Arbitration Rotterdam- Amsterdam (TAMARA) en Stichting Arbitrage voor Logistiek (SAL) werken per vandaag samen. Dit betekent dat deze twee arbitrage-instituten voortaan hun arbitrages voeren onder de naam van Stichting TAMARA.

Eén krachtig arbitrage-instituut
Stichting vervoeradres zet zich in om de rechtszekerheid van zowel verladers als vervoerders op nationaal en internationaal niveau te verbeteren. Desondanks blijven CMR-conflicten voorkomen. Daarom heeft de logistieke sector baat bij een krachtig arbitrage-instituut. In Nederland bestaan momenteel drie arbitrage-instituten, waaronder Stichting Arbitrage voor de Logistiek (SAL), als initiatief van Stichting vervoeradres, en TAMARA.

Voordelen van de samenwerking
TAMARA en SAL hebben besloten de krachten te bundelen, met als belangrijkste motivatie dat het faciliterende belang voor de logistieke sector voorop staat. De overeenkomsten tussen TAMARA en SAL in visie en werkwijze zijn groot.

Ook de lijst van arbiters komt voor tachtig procent overeen. De fusie zal naar verwachting dus soepel verlopen.

Op dit moment is Stichting TAMARA uniek in het aanbieden van een online arbitrageplatform, naast de traditionele wijze van arbitreren. Hiervan zal de logistieke sector door de samenwerking kunnen profiteren.
Prof.dr.mr.
Jan Simons, voorzitter van Stichting TAMARA zegt blij te zijn met de samenwerking: "De expertise van de SAL is complementair aan die van TAMARA. Ik voorzie dat onze nationale en internationale relaties de voordelen van de samenwerking als een duidelijke winst zullen ervaren."

René Bruijne treedt toe tot bestuur
Om het faciliterende belang voor de logistieke sector te waarborgen, is René Bruijne, algemeen secretaris van Stichting vervoeradres, aangesteld als bestuurslid van TAMARA. Bruijne is sinds 2004 algemeen secretaris van Stichting vervoeradres. Hij heeft een bedrijfskundige achtergrond en tevens de vervoerrechtscolleges van professor Haak gevolgd.

"Juridisch en procedureel zijn de zaken goed op orde bij TAMARA", aldus Bruijne. "Het is alleen jammer dat de sector nog onbekend is met arbitrage."

Hij ziet het als zijn taak om hier binnen het bestuur van TAMARA aan te werken. "Daarbij moet het niet om TAMARA gaan, maar om het snel en effectief oplossen van logistieke conflicten tussen verladers en logistieke dienstverleners."

Met de aanstelling van René Bruijne is de samenwerking tussen SAL en TAMARA strategisch bevestigd.