Clicky


EST Trailerservice verandert naam in Truck Support Venlo

EST Trailerservice verandert naam in Truck Support Venlo
02-09-2011 10:02 | Bedrijfsnieuws | auteur de redactie
VENLO - Sinds woensdag 31 augustus is de naam van het bedrijf EST Trailerservice veranderd in Truck Support Venlo. Truck Support heeft op het bedrijventerrein TrafficPort te Venlo een begin gemaakt met de bouw van een grote nieuwe werkplaats voor het totale onderhoud van trucks en trailers. Ze zal volop plaats bieden aan truck/trailercombinaties, die onderhoud nodig hebben.

Het gaat dan niet alleen om de 'gewone' 3-assige trailers, maar ook om bijzondere combinaties van opbouw en trucks. De service, die Truck Support gaat bieden is compleet. Zowel motorisch, mechanisch, pneumatisch, hydraulisch , rem- en constructietechnisch worden de combinaties onder handen genomen, om na de onderhoudsronde, weer veilig en adequaat de weg op te kunnen. Met gecontroleerde en/of nieuwe banden! De slogan van Truck Support is dan ook geworden: "Total Service For Truck & Trailer".

Daarnaast zal Truck Support gaan fungeren als leerplek voor nieuwe (jonge) vaklieden. Er wordt aan plannen gewerkt om te voorzien in het intern opleiden en begeleiden van nieuw personeel. Men wil daarmee een antwoord geven op het vraagstuk van het groeiende tekort aan goed geschoolde vakmensen in de transportsector.

Voor directeur Ernst Jansen van Truck Support zijn de nieuwbouw en het opleidingsplan onontkoombare consequenties van het weer aantrekken van de economie. Dat leidt onder meer tot een sterke toename van het vervoer en dus ook van de daarmee verbonden onderhoudscapaciteit.

"Men moet dat niet onderschatten: een vrachtwagencombinatie draait ruim 150.000 kilometer per jaar weg. En hoe modern de huidige combinaties ook zijn, er zullen altijd 'handjes' nodig zijn om ze in goede conditie te houden."

Dat is ook de visie van de meeste ondernemers in de transportsector. Zij zijn voortdurend op zoek naar mogelijkheden om hun efficiency te verbeteren en de uitval van hun materieel zoveel mogelijk te beperken. Eén van de manieren om dat te bereiken is om het onderhoud van hun kostbare combinaties (al toch snel zo’n 150.000 euro investering per stuk) in handen te geven van één gespecialiseerd bedrijf, dat de kennis en kunde in huis heeft om in één servicebeurt en met management informatie zowel truck als trailer te onderhouden, inclusief het vernieuwen van de banden.

"Een opvatting, die helemaal aansluit bij de filosofie van Truck Support", aldus directeur Ernst Jansen: "Alleen bedrijven met een deugdelijke visie, een oersterke alomvattende service en gevoel voor dienstbaarheid, zullen overleven." Hij ziet de toekomst van zijn bedrijf dan ook met veel vertrouwen tegemoet.