Clicky


Treinen Thalys komen geleidelijk weer op gang na botsing met dier

Treinen Thalys komen geleidelijk weer op gang na botsing met dier
30-07-2022 10:04 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP

AMSTERDAM - [update 14:51 uur] Het reisschema van de hogesnelheidstreinen van Thalys herstelt zaterdag geleidelijk na de botsing van een trein met een dier vrijdag, zegt een woordvoerster van het bedrijf. "Maar er zijn natuurlijk nog enorm veel reizigers onderweg. We doen er alles aan om ze zo snel mogelijk naar hun bestemming te brengen", aldus de zegsvrouw.

Vrijdag raakte het treinverkeer op meerdere trajecten flink ontregeld door de botsing van een trein met een dier in de buurt van het Belgische Doornik. Vermoedelijk gaat het om een ree, zegt de woordvoerster. "Maar dat weet ik niet zeker, we wachten nog op een rapport hierover."

Veel passagiers zaten na het ongeluk vast in treinen of moesten wachten op stations. Onder hen bevonden zich ook Nederlanders die gestrand waren en de nacht in Parijs moesten doorbrengen. Ze kregen het advies om zaterdag hun reis te vervolgen. Maar volgens het treinbedrijf kon dat niet via de Thalys omdat de treinen van zaterdag zijn volgeboekt.

Om hoeveel Nederlanders het gaat kon de zegsvrouw niet zeggen. Zaterdag worden er extra treinen ingezet om mensen naar hun bestemming te brengen. Hoeveel hotelkamers er geboekt zijn is ook nog niet bekend. "Voor klanten die absoluut met de eerste trein de volgende ochtend wilden vertrekken hebben wij een Thalys-trein geregeld op het station in Parijs-Noord voor de overnachting. Met dekens, kussens en eten. En natuurlijk bewaakt door personeel van Thalys. Daar hebben driehonderd mensen gebruik van gemaakt", aldus de woordvoerster.

Op Twitter regende het klachten van reizigers zaterdagochtend. Het is de tweede keer in korte tijd dat er problemen zijn met treinen van Thalys. Eerder deze maand moesten ongeveer tweehonderd passagiers de nacht doorbrengen in een gestrande Thalys op het Gare du Nord in Parijs. De hogesnelheidstrein kreeg te maken met een storing vanwege de hitte in de Franse hoofdstad.