Clicky


Dachser ontvangt 'Financieel Gezond'-award van Graydon

Dachser ontvangt 'Financieel Gezond'-award van Graydon
06-09-2011 12:16 | Bedrijfsnieuws | auteur de redactie
ZEVENAAR - Logistiek dienstverlener Dachser is onderscheiden met een Graydon Award voor 'Financieel Gezond Bedrijf'. Met de award behoort Dachser tot de top van bedrijven met een gezonde financiële positie in de transport- en logistiekbranche.

"Het is een eer dat we de 'Financieel Gezond'-award van kredietbeoordelaar Graydon hebben ontvangen", vertelt Aat van der Meer, directeur van Dachser Netherlands. "Voor organisaties is het prettig om te weten met wie ze verantwoord zaken kunnen doen, zeker in tijden van financiële onzekerheid. Met de award kunnen we aan onze zakenrelaties laten zien dat we financieel gezond zijn als onderneming en dat de kans op wanbetaling zeer gering is."

Gertjan Kaart, Algemeen Directeur bij Graydon: "Met de award kunnen bedrijven zich onderscheiden ten opzichte van concurrenten. De award laat zien dat een bedrijf aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen. Dat betekent dat zakenrelaties zonder zorgen met ze kunnen samenwerken."

Graydon Award
Alleen organisaties die voldoen aan een aantal strikte voorwaarden komen in aanmerking voor de Graydon Award. Zo moet een bedrijf een positief kredietadvies krijgen en moet de kans op wanbetaling tot een minimum worden beperkt. Dit oordeel is gebaseerd op een mix van gegevens uit de actuele database van Graydon, zoals omzetcijfers, jaarcijfers en het betaalgedrag.

De aftrap van deze actie van Graydon vond plaats op de vastgoedbeurs PROVADA dit jaar in juni. Slechts de helft van de aanwezige bedrijven op de beurs voldeed aan de gestelde criteria van Graydon om tot financieel gezond te worden bestempeld.