Clicky


Certificaat Bovag Erkend Duurzaam voor Truckland-vestigingen Noord- en Zuid-Holland

Certificaat Bovag Erkend Duurzaam voor Truckland-vestigingen Noord- en Zuid-Holland
06-09-2011 17:35 | Bedrijfsnieuws | auteur de redactie
Op woensdag 17 augustus 2011 reikte een delegatie van brancheorganisatie Bovag Truckdealers de certificaten Erkend Duurzaam uit aan de vertegenwoordigers van de Truckland-vestigingen in Noord- en Zuid-Holland inclusief Truckland Zero.

Aan de uitreiking ging een traject met een uitgebreide scan en een onafhankelijke beoordeling vooraf. Truckland beschikt al langer over de ISO 9001-2008 certificering en voegt met deze erkenning een nieuw facet aan haar bedrijfsvoering toe. De TTA- Truckland-vestiging in Tilburg wacht met de aanvraag van het Certificaat Erkend Duurzaam tot na de oplevering van het nieuwe bedrijfspand in het najaar van 2011.

Duurzaamheid is een begrip dat steeds vaker voorkomt. Ook binnen de transport- en logistiekbranche is het een punt van aandacht als onderdeel van het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. "Daarbij gaat het om veel meer dan alleen het terugdringen van het brandstofverbruik en de CO2 waarden. Als multi-merken truckdealerbedrijf hebben wij inderdaad een brede range aan voertuigen met een Euro5 of EEV-waarde. En via Truckland Zero leveren wij elektrische en LNG/CNG bedrijfsvoertuigen, maar ook de dual-fuel oplossingen. Daarnaast zijn wij als bedrijfswagendealer van nature continue bezig met duurzaamheid. Het Certificaat Bovag Erkend Duurzaam bevestigt nog eens dat je als bedrijf op de goede weg bent en maakt die inspanningen ook duidelijk zichtbaar. Het draagt bij aan een stuk bewustwording binnen en buiten de organisatie", legt een woordvoerder van Truckland uit.

De Duurzaam Ondernemen Scan van Bovag Truckdealers kijkt naar veel meer aspecten. Het terugdringen van de CO2 uitstoot vormt een belangrijk kader, maar is niet alleen gekoppeld aan de voertuigen. Uitgangpunt vormt de dagelijkse bedrijfsvoering en de daar aan gerelateerde duurzaamheidsaspecten. Met het invullen van een zogenoemde self-assessment 'scant' de truckdealer (door middel van 44 vragen, verdeeld over zes aandachtsgebieden) de inspanningen die binnen de organisatie worden verricht op het gebied van duurzaamheid. Naast bedrijfsvoering gaat het ook om zaken als: communicatie, financiën, inkoop, verkoop en personeel. Om tot een juist oordeel van de antwoorden te komen worden deze voorgelegd aan medewerkers van IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit).

Vervolgens gaan auditoren bij de bedrijven langs voor de finale controle. Wanneer de resultaten voldoen aan de gestelde voorwaarden krijgt de betreffende dealer het certificaat overhandigd. Dat heeft overigens een geldigheidsduur van een jaar om op die manier de ingezette ontwikkelingen voort te laten gaan en op termijn nog betere resultaten te bewerkstelligen.

Voor de truckdealer is het certificaat 'Erkend Duurzaam' een tastbaar bewijs van de inspanningen die men verricht op het gebied van duurzaamheid. Zeker nu steeds meer overheden en relaties daar om vragen, biedt het certificaat een transparant beeld. Het vormt ook een sterke basis voor de toekomst.



Duurzaamheid en de ontwikkeling ervan binnen een bedrijf staan nooit stil. Bovag hecht er aan te melden dat zij niet een ISO certificaat aan het ontwikkelen zijn, maar wel naar de uitgangspunten kijken, waardoor het voor de truckdealer in de toekomst haalbaar blijft om een dergelijke certificering te bereiken.

Als vanzelfsprekend werkt Bovag Truckdealers nauw samen met haar leden en de betrokken belangengroepen om zo tot een concrete en praktische invulling te komen van een beleid gericht op duurzaamheid. Daarbij is er regelmatig overleg met de overheid om op die manier tot concrete en werkbare afspraken te komen.