Clicky


Aeolus Tyres bewijst haar innovatiekracht met geoptimaliseerde winterband

Aeolus Tyres bewijst haar innovatiekracht met geoptimaliseerde winterband
08-09-2011 16:14 | Bedrijfsnieuws | auteur de redactie
Aeolus Tyres levert de HN364 winterband per direct met geoptimaliseerde loopvlaktechniek. In haar intensieve Research en Development programma blijft Aeolus doorlopend al haar producten analyseren en verbeteren. Een voorbeeld daarvan is de upgrade voor de HN364 winterband. Het belangrijkste aspect van de geoptimaliseerde winterband is dat de profielblokken onderling zijn verbonden. Daardoor ontstaat een nog hogere stabiliteit en nemen tegelijkertijd ook de veiligheid, het comfort én de levensduur toe. De nieuwe winterband HN364 is leverbaar in de drie meest gangbare maten voor de aandrijfas.

Profielblokken
Bertus Heuver, directeur Heuver Bandengroothandel: "Ruim voor de winter zich aandient, heeft Aeolus haar winterband HN364 geoptimaliseerd. Dankzij slimme verbeteringen in de loopvlaktechniek voldoet de winterband aan de hoogste eisen. Lamellentechniek, specifieke rubbersamenstelling en het ultrabrede en diepe profiel waren al kenmerken van deze band. Door de profielblokken onderling te verbinden wordt de stabiliteit van de band naar een nog hoger plan getrokken. Transporteurs zullen er tevreden mee zijn want dankzij de hogere stabiliteit nemen ook de veiligheid én de levensduur toe. Daardoor zal de stap om winterbanden in te zetten kleiner worden. Daarmee draagt de sector dan weer belangrijk bij aan een grotere verkeersveiligheid op de winterse Europese wegen. Wij zijn blij dat we met deze band een uitstekend winters alternatief voor het reguliere bandenprogramma in huis hebben."

Optimale grip
De Aeolus winterbanden, leverbaar voor de aandrijfas in de maten 295/80R22.5, 315/70R22.5 en 315/80R22.5, bieden dankzij de modernste loopvlaktechniek optimale grip bij sneeuw en zijn ook bij regen, modder en smeltende sneeuw mede door het brede loopvlak erg veilig. De geoptimaliseerde winterbanden zijn, naast de M+S markering, voorzien van het sneeuwvloksymbool en voldoen uiteraard aan de verplichte S-markering (verplicht vanaf 1 oktober 2009).