Clicky


IPP Logipal steunt Kinderfonds Malawi

IPP Logipal steunt Kinderfonds Malawi
12-09-2011 09:47 | Bedrijfsnieuws | auteur de redactie
ROTTERDAM - IPP Logipal, de grootste producent van pallets en het op één na grootste bedrijf voor palletpooling in Europa, heeft onlangs pallets met bijbehorende opzetwanden geschonken aan het Malawi Kinderfonds. Het kinderfonds is onderdeel van het Cradle to Cradle-project van compliance specialist Pincvision. Doel van dat project is het inzamelen en recyclen van afgedankte elektronica, geheel naar het Cradle to Cradle-principe.

Met de verkoop van de materialen wordt de verstrekking van voedsel, medicatie en onderwijs onder kansarme weeskinderen in Malawi gefinancierd. IPP Logipal nam ook de palletlogistiek rondom het project voor haar rekening.



IPP Logipal koos voor een bijdrage aan het project omdat het bedrijf zich sterk herkent in de onderliggende filosofie van het Cradle to Cradle-principe. Ruud Schrama, marketing manager bij moederbedrijf Faber Halbertsma Groep, licht toe: "Bij IPP Logipal zetten we ons dagelijks in voor het hergebruik van pallets en verpakkingsmaterialen. Het creatieve idee van Pincvision om geld in te zamelen met de verkoop van afvalmaterialen sprak ons dan ook aan. We zetten ons specialisme graag in voor de bijdrage aan een goed doel."