Clicky


THTrailers eerste verhuurder met Lean & Green certificaat

THTrailers eerste verhuurder met Lean & Green certificaat
14-09-2011 14:43 | Bedrijfsnieuws | auteur de redactie
Twan Heetkamp Trailers uit Venlo is het eerste trailerverhuurbedrijf in ons land dat een Lean and Green Award in ontvangst heeft genomen. "Een unicum dat compleet nieuw is voor de Nederlandse trailerbranche. Het materieel dat wij verhuren wordt steeds schoner. Doordat wij ons eraan committeren dat we de verhuurvloot binnen nu en vijf jaar volledig vervangen, leveren wij aan onze klanten een forse bijdrage in de CO2 reductie", aldus directeur Twan Heetkamp.

Om voor een Lean and Green award in aanmerking te komen moet er bewijsbaar een reductie van CO2 uitstoot van twintig procent worden gerealiseerd. De ontwikkeling van nieuw en schoner materieel maakt dat Heetkamp vanzelf aan de normen voor een Lean and Green Award zal gaan voldoen. Veel besparing komt van de trekker, maar in de trailerwereld en bij de truck industrie is het besef ontstaan dat om nog schoner te worden, hoogmoderne trailertechniek een vereiste is.

Twan Heetkamp Trailers investeert daarom in de modernste en schoonste trailers, en in koeltrailers met de hoogste isolatiewaarde. Verder wordt er extra gelet op welke banden en assen de trailers gezet worden. Heetkamp verhuurt ook Lange en Zware Voertuigen, ook wel Ecocombi genoemd. De Ecocombi service is echter niet meegeteld in de beoordeling voor de Lean en Green Award.

"Hetzelfde geldt voor het feit dat we voor ons personeel zuinige auto's kopen en dat we bijvoorbeeld alle banden in ons trailerpark vullen met stikstof. Daardoor blijft de spanning stabieler, wat gunstig is voor brandstofverbruik en milieu."

Heetkamp verwacht positieve reacties van zijn klanten. "We werken nog nadrukkelijker in hun belang. Met deze Award kunnen we onze klanten ondersteunen om gemakkelijker hun CO2 doelstellingen te halen."



Heetkamp benadrukt dat het van belang is dat de hele keten integraal aan deze doelstelling meedoet. "Daardoor wordt er daadwerkelijk CO2 bespaard. Bovendien is dit ook een garantie dat je een zeer zuinige koeltrailer meekrijgt en dat je dus sowieso kosten bespaart op het diesel verbruik."
Voor de gelegenheid heeft Heetkamp een groen logo ontwikkeld.

Eerder verbaasde Heetkamp de trailerwereld door een complete LZV/Ecocombi voor de verhuur aan te bieden, een B-double die snel zijn weg vond bij de klanten en die Heetkamp noodzaakte meerdere Ecocombi op te bouwen voor nog meer belangstellenden.