Clicky


Nieuw servicebedrijf: Transportkoeling Koldenhof Bos

Nieuw servicebedrijf: Transportkoeling Koldenhof Bos
15-09-2011 09:34 | Bedrijfsnieuws | auteur de redactie
TKB Transportkoeling is het nieuwe bedrijf waarin Ton Koldenhof van TKA Parts & Services en Peter Bos van Bos Trailerservice samenwerken. Voor beide partners betekent dit een uitbreiding van de dienstverlening die klanten vanaf nu zullen kennen onder de naam Transportkoeling Koldenhof Bos, TKB.

TKA Parts &Services van Ton Koldenhof is een mobiele specialist in het verlenen van services aan koelmachines voor trailers en containers. Op dit gebied geldt Koldenhof als een autoriteit. Ook is Koldenhof gespecialiseerd in services aan aircosystemen van touringcars. Sinds geruime tijd importeert het bedrijf zelf de benodigde onderdelen.

Bos en Koldenhof hebben inmiddels twee volledig uitgeruste bestelauto's rijden, die alles aan boord hebben wat een monteur voor een koelmachine nodig zou kunnen hebben. "Daarmee zijn we altijd binnen de kortste keren op de plek waar de klant ons nodig heeft", legt Koldenhof uit. "We repareren vrijwel altijd ter plekke. Gaat het te lang duren, dan kunnen we terugvallen op een huurtrailer, die Bos de klant ter beschikking kan stellen. Zo kan de klant zijn transporttaak wellicht toch nog uitvoeren, tot tevredenheid van zijn klant."

TKB repareert en onderhoudt koelmachines van alle gangbare merken. Het bedrijf is servicepartner van Mitsubishi en van TRS. "Andere merken koelmachines hebben geen geheimen voor ons", verzekert Koldenhof.

Voor wat betreft de containers moet vooral gedacht worden aan mobiele opslag containers.
Het valt Bos en Koldenhof op, dat de servicebehoefte alleen maar toeneemt. "Maar desondanks zien we ook dat bedrijven hun services beperken of omkleden met regels. Daarom zeggen wij: We gaan door waar de dealer stopt."



Peter Bos benadrukt dat TKB sterk is in mobiele service, maar dat het ook mogelijk is om in de eigen werkplaats te repareren of te servicen. "Halen en brengen kan natuurlijk wel, maar we merken dat dat nu juist vaak weerstand oproept bij klanten. Ze willen meteen ter plekke geholpen worden.
Meerdere klanten hebben al ervaren dat we deze wens heel serieus kunnen nemen en dat we onze capaciteit wanneer nodig direct uitbreiden."

Bos doelt op het feit dat in korte tijd het aantal monteurs al tot drie is gestegen.

De standplaats van het bedrijf is de vestiging van Bos Trailer Service in Barneveld. "Maar meestal zijn we onderweg bij klanten", zegt Koldenhof, links op de foto, met een veelbetekenende glimlach.