Clicky


Jan Deckers Jr. reduceert uitstoot van CO2 en fijnstof met TRAXX diesel

Jan Deckers Jr. reduceert uitstoot van CO2 en fijnstof met TRAXX diesel
15-09-2011 15:51 | Bedrijfsnieuws | auteur de redactie
Transportbedrijf Jan Deckers Jr. uit Ammerzoden heeft gekozen voor TRAXX Transportdiesel om haar CO2-uitstoot verder terug te dringen. Hierdoor zullen de vrachtwagens van Jan Deckers Jr. jaarlijks 77.000 kg minder CO2 uitstoten. De keuze voor TRAXX past perfect in de doelstelling van Jan Deckers Jr. om in een periode van vijf jaar minimaal 20 procent minder CO2 uit te stoten en de Lean & Green Award te behalen.

Jan Deckers Jr., directeur van het gelijknamige transportbedrijf, legt uit: "Wij geloven heel erg in de filosofie van Lean & Green, om duurzaam en maatschappelijk verantwoord te werken zonder dat dit ten koste gaan van het bedrijfsrendement. Een schone en efficiënte dieselbrandstof zoals TRAXX Transportdiesel sluit perfect aan bij deze filosofie. Enerzijds door de reducties in CO2 en fijn stof, anderzijds door een lager verbruik en dus beter rendement."

TRAXX diesel bevat speciale reinigende additieven die continu roetaanslag in de motor voorkomen en verwijderen. Bovendien zorgt het extra hoge cetaangetal van 55 voor een krachtigere ontbranding. Dit alles vertaalt zich in een CO2-reductie van gemiddeld 3,5 procent ten opzichte van standaard dieselbrandstof.

Jan Deckers Jr. gaat verder: "Bovendien kon onze brandstofleverancier Van Kessel Olie met het officiële TRAXX Testrapport aantonen dat wij met TRAXX ook zo'n 5 procent minder fijnstof uitstoten. Dit is belangrijk voor de gezondheid van onze medewerkers en omwonenden."

Duurzaam transport is al langer een actueel thema bij Jan Deckers Jr. Zo investeerde het transportbedrijf al in chauffeurstrainingen en bandenspanningcontrole. Ook wordt veel aandacht besteed aan het optimaliseren van de beladingsgraad van het wagenpark door o.a. samenwerking met andere vervoerders en een tailor-made track & trace systeem. Momenteel werkt Jan Deckers Jr. aan het behalen van de Lean & Green Award, waarbij logistieke ondernemers (koplopers) ernaar streven om in een periode van vijf jaar minimaal 20 procent minder CO2 uit te stoten, zonder dat dit ten koste gaat van hun bedrijfsrendement.



Jan Deckers Jr. B.V. in Ammerzoden heeft zich door de jaren heeft ontwikkeld van traditionele grossier in citrus en vastfruit tot een (inter-)nationale logistieke dienstverlener, gespecialiseerd in droog en geconditioneerd vervoer. Dit heeft anno 2011 geresulteerd in een modern transportbedrijf met 35 vrachtwagencombinaties en een eigen opslagruimte van 1.200 vierkante meter voor de op- en overslag van geconditioneerde producten.