Clicky


Zuid-Frans dorp en campings ontruimd vanwege bosbrand

Zuid-Frans dorp en campings ontruimd vanwege bosbrand
09-08-2022 09:29 | Buitenland | auteur ANP

MONTPELLIER - Ongeveer 3000 mensen hebben midden in de nacht moeten vluchten voor een bosbrand in de gemeente Mostuéjouls in het Zuid-Franse departement Aveyron. Behalve de inwoners moesten ook alle gasten van omliggende campings vertrekken. Een deel van hen kon terecht in speciale opvangcentra, melden Franse media.

De brand brak maandag aan het einde van de dag uit en won snel terrein. De autoriteiten besloten daarop het dorp en de campings te ontruimen. Om 02.00 uur 's nachts luidden de kerkklokken om het bevel tot evacuatie aan te kondigen. De brand verwoestte inmiddels ruim 700 hectare vegetatie. Er zijn geen meldingen over slachtoffers of schade aan huizen.

Ook in het zuidwestelijke departement Charente, boven Bordeaux, waren evacuaties door een bosbrand bij Boisbreteau. Hier moesten zeker dertig inwoners weg. Doordat hoogspanningsleidingen beschadigd raakten, zitten zeker tweehonderd huizen zonder stroom.

Frankrijk kampt deze zomer door de hitte en extreme droogte met veel bosbranden. Dit jaar is al iets meer dan 50.200 hectare aan natuur verwoest, een record. Afgelopen juli was voor Frankrijk de droogste maand ooit. Dat leidt in combinatie met de verwachte stijging van de temperaturen deze week tot grote zorgen over nieuwe bosbranden.