Clicky


Kuehne + Nagel faciliteert groei met ORTEC

Kuehne + Nagel faciliteert groei met ORTEC
28-09-2011 09:42 | Software | auteur de redactie
Kuehne + Nagel heeft besloten om ORTEC’s rit- en routeplanningssyteem ORTEC Transport & Distribution (ORTEC TD) te implementeren. Kuehne + Nagel is met name de afgelopen jaren flink gegroeid, mede door de overname van (retour) activiteiten voor Albert Heijn en warehousing en distributie activiteiten voor oa PespsiCo. De toegenomen complexiteit in haar transportnetwerk wil Kuehne + Nagel beter beheersbaar maken met ORTEC TD.

"We stappen over op een slimmere manier van plannen", aldus Business Unit Manager Frank van der Heijden van Kuehne + Nagel. "Met ORTEC trekken we bepaalde planningstaken centraal. Daarnaast is het plannen vanuit meerdere depots veel beter mogelijk met behulp van de software van ORTEC dan met onze huidige werkwijze."

Door haar distributie te optimaliseren verwacht Kuehne + Nagel dat er uiteindelijk minder kilometers worden gemaakt om de goederen van haar opdrachtgevers te distribueren naar met name retailerdistributiecentra en andere detailhandelscentra in Nederland en Belgie.

"Nu we ons steeds verder specialiseren in de markt voor Fast Moving Consumer Goods, willen we door het gebruik van geavanceerde oplossingen, als ORTEC TD, toegevoegde waarde creëren voor onze klanten. Dit willen we bereiken door een verbeterde klantenservice, tegen een lagere kostprijs. Tegelijkertijd willen we onze CO2-uitstoot zoveel mogelijk beperken."

Klantenservice
Een van de belangrijkste voorwaarden voor Kuehne + Nagel aan de nieuwe planningsoplossing was dat er (centraal) real-time inzicht gegeven kon worden. "Zo kunnen onze klanten beter worden geïnformeerd. Met ORTEC TD zullen we nog beter in staat zijn om te spelen op de wensen van onze klanten en onze dienstverlening mee te laten ontwikkelen met de trends en ontwikkelingen in de markt", meent Frank van der Heijden.

Hij is te spreken over de samenwerking met ORTEC: "Ook de andere producten van ORTEC zijn zeer interessant en wij verwachten dan ook dat onze samenwerking zich nog verder uit zal breiden. Met name de toepassingen voor load-planning en Multi-modaal plannen zien er veelbelovend uit."

Kuehne + Nagel International AG is een wereldwijd opererende logistieke dienstverlener. Kuehne + Nagel biedt alle transportmodes van internationale verscheping – per zee, per lucht en over land - en beheert wereldwijd meer dan 7 miljoen vierkante meter aan opslagruimte. De omzet van Kuehne + Nagel bedraagt meer dan 14 miljard euro, de onderneming heeft haar hoofdkantoor in Schindellegi (Feusisberg), Zwitserland, en is een beursgenoteerd bedrijf op de SIX Swiss Exchange onder het symbool "KNIN".