Clicky


Ook Eindhoven Airport compenseert reizigers die vlucht misten

Ook Eindhoven Airport compenseert reizigers die vlucht misten
11-08-2022 23:55 | Burgerluchtvaart | auteur ANP

EINDHOVEN - Ook Eindhoven Airport gaat reizigers compenseren die hun vlucht hebben gemist door lange wachtrijen voor de veiligheidscontrole. Eerder op donderdag meldde luchthaven Schiphol dit te gaan doen, na afspraken hierover met de Consumentenbond en Omroep MAX.

Reizigers kunnen onder meer een vergoeding aanvragen voor de kosten die ze hebben gemaakt bij het omboeken van een vlucht. Dat kan ook gaan om uitgaven aan bijvoorbeeld maaltijden of drinken tijdens het wachten op een latere vlucht.

Ook wil Eindhoven Airport gestrande reizigers compenseren voor kosten die ze hebben gemaakt als ze met een ander vervoermiddel naar hun bestemming zijn gereisd. Extra uitgaven om opnieuw naar de Brabantse luchthaven of een ander vliegveld te reizen vallen ook onder de regeling.

Personeelstekorten

Net als op Schiphol kampte Eindhoven Airport de afgelopen maanden geregeld met personeelstekorten. Daardoor ontstonden op drukke dagen soms rijen tot ver in de buitenlucht.

Vooralsnog kunnen reizigers financiële compensatie aanvragen voor kosten gemaakt tussen 23 mei en donderdag 11 augustus. Daar hebben ze recht op als ze minstens 2,5 uur voor vertrek aanwezig waren op het vliegveld en toch hun vlucht misten. Gedupeerde passagiers hebben tot en met 30 september om een verzoek in te dienen. Reizigers die al om compensatie hebben gevraagd, hoeven dat niet nog een keer te doen.