Clicky


Zeven Zoetermeerse handhavers mishandeld

Zeven Zoetermeerse handhavers mishandeld
13-08-2022 16:25 | Misdaad | auteur ANP

ZOETERMEER - Zeven handhavers van de gemeente Zoetermeer zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag belaagd en mishandeld door een grote groep mensen. De gemeente meldt dat er ernstig geweld is gebruikt tegen de boa's. De politie heeft vier mensen aangehouden.

Een aantal boa's heeft verwondingen opgelopen zoals een gebroken bovenarm, hoofdletsel, bulten en blauwe plekken. Een van hen is naar het ziekenhuis gebracht voor verdere zorg. De relschoppers hebben ook de auto van de handhavers vernield.

De gemeentelijke handhavers wilden tijdens hun dienst een voertuig controleren dat stilstond op een kruising aan de Vogeldreef in de wijk Seghwaert. Daarna werden ze belaagd, aldus de gemeente. "De handhavers hebben de noodknop moeten gebruiken voor spoedassistentie van collega’s en van de politie. Dat moet voor hen een verschrikkelijke situatie zijn geweest die een grote impact op het hele team heeft", zegt burgemeester Michel Bezuijen.

De handhavers hebben aangifte gedaan. "De personen die dit geweld op hun kerfstok hebben, zullen flink aangepakt worden. Geweld tegen hulpverleners is absoluut onacceptabel en ontoelaatbaar", aldus Bezuijen.