Clicky


TLN herhaalt: boerenblokkade snelwegen onacceptabel

TLN herhaalt: boerenblokkade snelwegen onacceptabel
15-08-2022 14:23 | Weer en Verkeer | auteur ANP

ZOETERMEER - Wegvervoerders herhalen hun eerdere oproep aan boeren om geen wegen te blokkeren. "Ze ondervinden veel vertraging en lijden daardoor schade", zegt branchevereniging Transport en Logistiek Nederland (TLN) in reactie op een oproep van boerenbeweging Agractie om drukke plekken te gaan blokkeren.

"TLN heeft begrip voor de zorgen van de boeren, maar vindt de blokkades van (snel)wegen volstrekt onacceptabel. Door de blokkades zijn beroepsgoederenvervoerders niet in staat hun werk naar behoren uit te voeren. De branchevereniging roept demonstranten dan ook op om onmiddellijk te stoppen met het barricaderen van de Nederlandse wegen", aldus TLN.

Evofenedex, de ondernemersvereniging voor de handel en logistiek, wilde nog niet reageren op de nieuwe oproep, omdat er nog te weinig duidelijk is over de daadwerkelijke acties.

Melkveehouder Erik Luiten, een van de kopstukken van Agractie, roept in een maandag gepubliceerde videoboodschap zijn achterban op tot nieuwe protestacties. "We moeten volhouden met onze acties. Soms met zo min mogelijk inspanning, want we zijn allemaal druk, maar wel met een groot effect." Luiten denkt bijvoorbeeld aan het organiseren van "standstills" op drukke plekken "in de buurt". Farmers Defence Force schort zijn "harde acties" voorlopig juist op "uit blijk van goede wil" naar het kabinet, zei voorman Mark van den Oever vorige week.