Clicky


Scania Veghel derde in Scania's wereldwijde Topteam competitie

Scania Veghel derde in Scania's wereldwijde Topteam competitie
24-10-2011 09:36 | Scania | auteur de redactie
Onlangs legden technici van de Scaniavestiging te Veghel beslag op de derde positie tijdens de wereldfinale van de Scania Topteam competitie. Het team schaarde zich hiermee bij de beste Scania technici ter wereld. Zij moesten alleen de teams van Australië en België voor laten gaan. Plaats van handeling was het Scania hoofdkantoor te Zweden waar tien teams de wereldfinale in gingen. Scania Veghel had zich gekwalificeerd als winnaar van heel Nederland. Na afloop kon geconstateerd worden dat deze kwalificatie terecht was.

In Scania’s Topteam kunnen teams van Scania werkplaatsen over de gehele wereld deelnemen. 22 Jaar geleden is het gestart in Zweden met een aantal werkplaatsen en thans nemen ca. 6.000 personen uit 45 landen deel aan de competitie. Een team bestaat uit maximaal vijf personen samengesteld uit technici en een partsmedewerker uit één werkplaats. De teams krijgen opdrachten te vervullen die alle disciplines van een werkplaats omvat. Hierin wordt niet alleen de theoretische kennis grondig getoetst en wordt hen gevraagd diverse technische problemen zo snel mogelijk op te lossen, maar moeten bijvoorbeeld ook obstakels in het verkrijgen van de juiste onderdelen worden overwonnen.



Teamwork, service- en oplossingsgericht denken en een goede motivatie zijn essentiële bouwstenen voor een succesvol team. Scania Topteam heeft tot doel deze competenties optimaal aan te spreken. Successen en tegenslagen worden gedeeld en verwerkt. De opgedane kennis en ervaring dienen als vertrekpunt voor de volgende opdracht. Het resultaat is een maximaal gemotiveerd team dat in de praktijk de gehele werkplaats stimuleert de klant de beste service te verlenen en de stilstand van de voertuigen tot een minimum te beperken. De competitie verhoogt het algemene kwaliteitsniveau van het Scania servicenetwerk.



Scania Topteam start met een nationale competitie waaruit één winnaar per land naar voren komt. Vervolgens treffen deze elkaar in de internationale regionale finales. De winnaars hiervan hebben gestreden in de ultieme finale voor de titel ‘Scania Topteam World Champion’.