Clicky


Reizigersaantallen Schiphol nog lang niet op pre-coronaniveau

Reizigersaantallen Schiphol nog lang niet op pre-coronaniveau
17-08-2022 17:56 | Burgerluchtvaart | auteur ANP

SCHIPHOL - Schiphol kreeg vorige maand 5,2 miljoen reizigers over de vloer. Daarmee is sprake van een forse stijging ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar en juli 2020, toen coronamaatregelen het reizen nog bemoeilijkten. De aantallen van voor de crisis worden, mede door de problemen rond de personeelstekorten, bij lange na nog niet bereikt.

Een jaar geleden waren er ruim 3 miljoen passagiers en in juli 2020 ging het om 1,3 miljoen mensen. Voor de pandemie, in juli 2019, verwerkte het vliegveld nog 6,7 miljoen reizigers.

Door personeelstekorten bij de beveiliging en bagageafhandeling kampt Schiphol de laatste tijd met veel problemen. De luchthaven kan de zomerdrukte niet aan en kondigde eerder daarom maatregelen aan om de drukte nog enigszins te beperken. Dat is ook de reden dat luchtvaartmaatschappijen deze zomer veel vluchten moeten schrappen.

Uit de maandcijfers van Schiphol komt verder naar voren dat het aantal vrachtvluchten vorige maand een kwart lager lag dan een jaar terug. Dit waren er 1424 waar er een jaar geleden nog 1854 werden geteld. In 2020 ging het om 2336 vrachtvluchten. Het laatste jaar voor de crisis was er duidelijk minder animo gezien de 1164 vrachtvluchten.

In totaal verwerkte Schiphol afgelopen maand 36.000 vluchten. Dat was een kwart meer dan een jaar eerder. Ten opzichte van 2019 lag het aantal vliegbewegingen een vijfde lager.