Clicky


Miljoenen voor weduwe Kobe Bryant na uitlekken foto's crash

Miljoenen voor weduwe Kobe Bryant na uitlekken foto's crash
25-08-2022 10:48 | Buitenland | auteur ANP

LOS ANGELES (ANP) - De gemeente Los Angeles moet in totaal 31 miljoen dollar (ruim 31 miljoen euro) betalen aan Vanessa Bryant en Chris Chester, nabestaanden van de slachtoffers van een helikoptercrash in januari 2020. De twee hadden een rechtszaak aangespannen omdat hulpverleners foto's van het wrak met daarin de overledenen met bekenden hadden gedeeld.

Vanessa Bryant verloor bij het ongeluk haar 13-jarige dochter Gianna en haar echtgenoot, basketballegende Kobe Bryant (41). Ook de vrouw en 13-jarige dochter van Chester kwamen om het leven bij de helikoptercrash in Calabasas, even buiten de stad Los Angeles.

Volgens de advocaten van Bryant en Chester gingen de beelden van het wrak, waaronder close-ups van de slachtoffers, onder meer rond tijdens een gala van de brandweer. Ook zou een politieagent in een kroeg foto's hebben laten zien aan een barman en deelden medewerkers van de politie de beelden met elkaar tijdens het spelen van videogames.

De twee nabestaanden klaagden de stad aan voor het schenden van hun privacy en voor emotionele schade. Hun advocaten beargumenteerden volgens The Los Angeles Times dat Bryant, Chester en hun families de rest van hun leven met de angst moeten leven dat de foto's online terechtkomen.

Ook beweerden zij dat de stad niet snel genoeg heeft gehandeld om de zaak te onderzoeken: toen er forensisch onderzoek werd gedaan naar de elektronica van de betrokkenen, zou een van de agenten zijn telefoon al hebben gereset en was van de laptop van een brandweercommandant de harde schijf verdwenen.